Silopi’de Kürtçe Stand Up gösterimi

Silopi’de Kürtçe Stand Up gösterimi

Silopi Belediyesi, kültür ve sanat programı kapsamında Kürtçe Stand Up gösterimi yaptı.

Silopi (Silopiya) Belediyesi, kültür ve sanat programı kapsamında Kürtçe Stand Up gösterimi yaptı. Belediyenin konferans salonunda gerçekleşen Stand Up gösterisine Silopiya Belediyesi Eşbaşkanları Adalet Fidan, Süleyman Şavluk, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Silopiya ilçe yönetimi, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok kişi katıldı.

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularından Özcan Ateş’in oynadığı Stand Up gösterisinde, yaşadığı komik anıları ve insanlarla traji komik diyalogları anlattı. Stand Up izlemeye gelen yurttaşlar, anlatılan komik hikâyelere doyasıya güldü.

Gösterinin ardından kısa bir açıklama yapan Silopi Belediyesi eşbaşkanları, dilin ve sanatın önemine vurgu yaptı. Kültür ve sanat programlarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini belirten eşbaşkanlar, halkın yoğun katılımından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.