Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Canan Kaftancıoğlu: Arkadaşlar, nerede kalmıştık?

Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Canan Kaftancıoğlu: Arkadaşlar, nerede kalmıştık?

Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası onanmıştı.

4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, infaz işlemleri için cezaevine gönderildi. İşlemlerin arından cezaevinden çıkan Kaftancıoğlu, kendisini bekleyen kalabalığa yaptığı konuşmada "Esas olan ahlak, esas olan akıl ve esas olan adaletse 'Nerede kalmıştık?' Çalışmaya devam" dedi.

Cezaevinden işlemlerin ardından çıkarak kalabalığa konuşan Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Esas olan ahlak, esas olan akıl ve esas olan adaletse 'Nerede kalmıştık?' demiştim. Bugün aslında bizim, İlçe Başkanlığımız ve il yöneticilerimizle hem önümüzdeki günlerdeki davaları, hem de yapacağımız işleri, suçluların hesap vermesi için, daha çok yapacağımız işleri planlamak üzere bir toplantımız vardı.

O nedenle ben ilçe başkanlarımız ve il yöneticilerimiz ile toplantı saatini 8:30'a alıyoruz. İl başkanlığımızda çalışmaya devam. Hesap vermesi gerekenlerin hep beraber, kendimiz için değil, etrafımızdaki bir kaç kişi için değil, zenginleştirmek istediklerimiz için değil; kötü sistemin bütün iyi insanları için fikri, inancı, kimliği ne olursa olsun, kötü sisteme mahkum edilen bütün insanlar için hep beraber çalışmaya devam.

Bugün Genel Başkanımız'ın Çubuk olayındaki mahkemesi görüldü. Ne yazık ki, sizleri burada 5-6 saate mahkum eden anlayış, Genel Başkanımıza, tüm dünyanın önünde linç girişiminde bulunan kişilere verilen cezaları söylemeye bile gerek yok.

Yarın 16 milyon İstanbullu'nun iradesini yargılamaya kalkacaklar. Yarın Ekrem Başkan'ın mahkemesi var, hep birlikte orada olacağız. Uzun lafın kısası, terleyeceğiz, yorulacağız. Ancak adalete inanan insanların yorgunluğunu çalışarak bu ülkeye nefes aldırmak giderir. İyi ki varsınız, iyi ki yol arkadaşlarımsınız, iyi ki Cumhuriyet Halk Partisi bizleri buluşturmuş."

Hakkında verilen onama kararının infaz savcılığına ulaşmasının ardından İstanbul Adalet Sarayı'na gelen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na partili bir grup eşlik etti. Adliyeye "Bugün Gezi'nin yıldönümü. Gezi direnişi kutlu olsun." diyerek giren Kaftancıoğlu, avukatlarıyla infaz savcılığının bulunduğu kata çıktı. Savcılıktaki işlemleri yaklaşık 20 dakika süren Kaftancıoğlu, infaz işlemleri için Silivri Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Kaftancıoğlu'nun cezaevine gönderilmesinin ardından, partililer de adliyeden ayrıldı.

Kaftancıoğlu'ndan açıklama

Kaftancıoğlu, infazı için adliyeye gideceğinin açıklanması sonrası Twitter'dan yalan bir haber üzerinden "devlet düşmanı" denilerek hedef alındığı paylaşımı alıntılayarak şunları yazdı:

"İnatla bana 'devlet düşmanı' yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi :) 

Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira, hakaret, küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter." 

CHP üyeleri, Kaftancıoğlu'nu karşılamak için adliye önüne gitti. Adliye önünde pankart açmak isteyen partililere polis ve özel güvenlik ekipleriyle gerginlik yaşandı. 

CHP İstanbul'dan partililere çağrı

CHP İstanbul İl Başkanlığı, "Talimatla tek adama göre verilen karara karşı, tüm İstanbul örgütümüzü Silivri Ceza İnfaz Kurumu önüne bekliyoruz. İstanbul İl Başkanımız Dr. Canan Kaftancıoğlu'nu bırakmıyoruz" mesajıyla partilileri Silivri Cezaevi önüne çağırdı.

Ne olmuştu?

Kaftancıoğlu'nun İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 6 Eylül 2019'da mahkumiyetine karar verilen davanın temyiz incelemesini tamamlanmıştı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 5 ayrı suçlamayla açılan davada, 3 ayrı suçtan verilen 4 yıl 11 aylık cezasını onamıştı.

Daire, Kaftancıoğlu'na "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret"ten verilen 1 yıl 6 ay 20 gün ile "Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak"tan verilen 1 yıl 8 ay hapis cezalarını kanunda öngörülen suç tiplerine uyduğu gerekçesiyle onamıştı. Kaftancıoğlu'na, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan verilen 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 ay olarak düzeltilerek onamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.