Silahlı Şii grubun liderinden tehdit: Kürdistan'ı hedef alırız

Silahlı Şii grubun liderinden tehdit: Kürdistan'ı hedef alırız

Irak’ta faaliyet gösteren Şii Esaibi Ehli Hak isimli silahlı grubun lideri Qeys Hezeli, Sünnilere karşı savaşta kendilerine yardımcı olmamaları halinde Kürdistan Bölgesi’nin çıkarlarını hedef alacaklarını ve savaşı Kürdistan’a taşıracaklarını söyledi.

BAĞDAT - Basın mensuplarına konuşan Şii Esaibi Ehli Hak isimli silahlı grubun lideri Qeys Hezeli, başta IŞİD olmak üzere, diğer Sünni Arap silahlı gruplarına karşı cephe açmaması halinde Kürdistan Bölgesi’ni hedef alacaklarını belirtti.
 
Hezeli, ’’Kürtler bu savaşta yanımızda yer almazsa, biz onları da diğer Sünni isyancıların kategorisine koyacağız. Kürdistan’ın çıkarlarını hedef alacağı. Savaşı Kürdistan’a taşıracağız’’ dedi.
 
Öte yandan Şii Esaibi Ehli Hak örgütünün Bağdat’ta tehdit içerikli propaganda yaptığı, Kürtlerin bulunduğu bir çok eve baskın düzenleyerek çok sayıda kişiyi rehin aldığı söyleniyor.
 
Örgüt Kürdistan Bölge Yönetimi’nin Başbakan Nuri Maliki’ye yönelik eleştirilerini Kürdistan’ı hedef almasının gerekçesi olarak gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum