Silahlı saldırıya uğrayan eski Japonya başbakanı Şinzo Abe hayatını kaybetti

Silahlı saldırıya uğrayan eski Japonya başbakanı Şinzo Abe hayatını kaybetti

Eski Japonya başbakanı Şinzo Abe, Nara kentinde katıldığı etkinlikte silahla vurularak öldürüldü.

Japonya Devlet Televizyonu NHK’nin haberine göre, Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu.

Kanlar içinde kalan eski başbakan acil hastaneye kaldırıldı. Abe’ye yerde yatarken yapılan acil müdahale sırasında bilincinin açık olduğu, ancak hastaneye götürülürken kalbinin durduğu belirtilmişti.

Hastanede yaklaşık beş saat yaşam mücadelesi veren Abe, hayatını kaybetti.

Japonya’nın 2012-2020 döneminde başbakanlık görevini yürüten Abe ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olmuştu. Abe görevi, iki yıl önce sağlık gerekçeleriyle bırakmıştı.

Saldırgan eski asker

Abe’yi öldüren kişinin Nara’da ikamet eden ve eski bir Japonya deniz kuvvetleri mensubu olan 41 yaşındaki Tetsuya Yamagami olduğu açıklandı.

Japon NHK televizyonu tarafından çekilen görüntülerde şüpheli Yamagami’nin iki el ateş ettikten sonra kaçmaya çalışmadığı ve polis tarafından yere yatırılıp etkisiz hale getirildiği görülüyor. Şüphelinin yanında yola düşen ve siyah bantla bağlanmış bir eşyanın el yapımı silah olabileceği söyleniyor.

Zanlı ilk ifadesinde Abe’den ‘hoşnut olmadığı için’ onu öldürmeyi planladığını söyledi.

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.