Siirt'teki cinsel istismar kınandı

Siirt'teki cinsel istismar kınandı

BDP Adıyaman İl Örgütü ve BDP Suruç İlçe Kadın Meclisi, Siirt'te iki kardeşe yönelik yapılan cinsel istismarı kınadı.

ADIYAMAN - BDP Adıyaman İl Örgütü, BDP'den ihraç edilen Abdullatif Çekin'in 13 ve 17 yaşındaki iki kardeşe cinsel istismarda bulunmasına ilişkin il binasında basın gerçekleştirerek, Çekin'i kınadı. Toplantıda konuşan BDP Adıyaman İl Eş Başkanı Bedriye Polattaş, "İki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar suçunu işleyen 62 yaşındaki Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin'in BDP'li olması, partimizin bu durumu görmezden gelmesine değil, üzerine daha fazla gitmesine neden olmuştur. Çünkü herkesten çok partili birinin, tecavüzcüleri asla aramızda barındırmayacağımızı bilmesi gerekmektedir. Bu kişinin cinsel istismarın, tacizin ve tecavüzün bir insanlık suçu olduğunu sürekli beyan eden ve başta bu suçlar olmak üzere her türlü haksızlık ve zulme karşı mücadele eden bu partide, siyaset yapması da ayrıca bir onursuzluk örneğidir" dedi. Polattaş, BDP Kadın Meclisleri olarak şimdiye kadar her türlü cinsel istismar, taciz ve tecavüzün karşı mücadele ettiklerini dile getirerek, tecavüz kültürüne hiçbir zaman boyun eğmediklerini ifade etti. 

SURUÇ 

BDP Suruç İlçe Kadın Meclisi de, Abdullatif Çekin'in 13 ve 17 yaşındaki iki kardeşe cinsel istismarda bulunmasını kınadı. BDP İlçe binasında olaya ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan BDP Suruç İlçe Kadın Meclisi üyesi Güler Koşti, bugüne kadar parti olarak cinsel istismar başta olmak üzere kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallinin karşısında olduklarını belirterek, buna karşı hiçbir zaman taviz vermediklerini belirtti. Koşti, çocuklara yönelik her türlü istismarı kimden gelirse gelsin asla kabul etmeyeceklerinin altını çizdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum