Siirt'te Berfin Kadın Danışma Merkezi yeni yerine taşındı

Siirt'te Berfin Kadın Danışma Merkezi yeni yerine taşındı

Siirt Belediyesi tarafından kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi, çalışmalarını açılışı yapılan yeni binasında sürdürecek.

SİİRT - Siirt Belediyesi'nin 56 projesinden biri olan kurulan Berfin Kadın Danışma Merkezi, eski yerinin çalışmalarına yeterli ölçüde imkan vermemesi nedeniyle Orhan Doğan Kent Parkı'nda yapılan iki katlı yeni yerine taşındı. Yeni yerine taşınan merkezin açılışına Siirt Belediyesi eş başkanları Belkıza Beştaş Epözdemir ile Tuncer Bakırhan ile Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş de katıldı.

Merkezde Sosyolog olarak görev yapan Esra Celile Ası Güneş, açılış öncesi yaptığı konuşmada, 2011 yılından bu yana kadının beyanını esas alarak çalışma yürüttüklerini ve merkez olarak şiddetin oluştuğu her alanda tepkilerini dile getirdiklerini söyledi. Kadınlar olarak verdikleri mücadelenin kendileri açısından büyük zorluklara da neden olduğunu vurgulayan Ası, bu yüzden tehditlere maruz kaldıklarını da ifade etti. 

Son çiçek Kocaağaç öldürülen 'Son çiçek' olsun

Siirt Belediye Eş Başkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş ise, belediye olarak demokratik bir toplumun inşa edilmesi amacıyla cinsiyet eşitliği politikalarını benimseyerek bunu yaşamsallaştırdıklarını kaydetti.

Kadınları yaşamın her alanına etkin bir şekilde sokmak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Ateş, 2 gün önce Şirvan'da nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla hayatını kaybeden Sonçiçek Kocaağaç için de ailesine başsağlığı diledi. Ateş, "Bu arkadaşımızın öldürülen son kadın olmasını diliyoruz. Yaşanan son vahşet, öldürülen 'Son çiçek' olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

Koma Govande Agire Çirav tarafından sergilenen folklor gösterisi sonrası konuşan Belediye Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ise toplumda kadın mücadelesinin hala yeterli düzeye erişmediğini ifade ederek, "Bu yüzden bu kadın merkezi, kadın mücadelesini güçlendirmek amacı için attığımız büyük bir adım oldu. Biz kadınlar da daha ortaklaşa bir yaşamı istiyoruz fakat şartlar hala bunun için yeterli değil" dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra MKM Sanatçısı Kewe'nin şarkılarını seslendirmesinin ardında merkezin kurdelesi kesilerek hizmete sokuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.