Sibel Çapraz'a sosyal medya paylaşımlarından beraat

Sibel Çapraz'a sosyal medya paylaşımlarından beraat

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada yargılanan Hakkari eski İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz beraat etti.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımları nedeniyle Hakkari Eski İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Hakkari 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan davanın bugün görülen duruşmasına Yüksekova'dan SEGBİS sistemi ile katılan Çapraz savunmasında, Facebook'da yaptığı bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek hazırlanan iddianamede suç unsuru olarak gösterilen paylaşımları, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yaptığını belirterek beraatini istedi. 

Duruşma savcısı mütalaasında Çapraz'ın paylaşımlarında herhangi bir suç unsuru olmadığını belirterek beraatını istedi. Savcının mütalaasını açıklamasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Çapraz'ın üzerine atılı “örgüt propagansı yapmak” suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek beraatına karar verdi.

KARATAŞ: EMSAL NİTELİĞİNDEDİR

Duruşmada hazır bulunan Çapraz'ın avukatı Harika Günay Karataş, duruşma sonrası Yüksekova Haber Portalı'na yaptığı açıklamada, "Müvekkilimin 2014 yılında sosyal medya hesabı üzerinden anayasal hakkını kullanarak yapmış olduğu paylaşımlar sebebiyle açılan davanın bugün görülen duruşmasında beraat kararı verilmiştir. Verilen bu karar, düşünce ve ifade özgürlüğüne vurulan zincirlerin de kırılması anlamına gelmektedir ve emsal niteliğindedir. Farklı düşünenlerin susturulmaya çalışıldığı böyle bir dönemde verilen bu beraat kararı, savaşsız bir gelecek için önemli bir karardır" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.