Seyahat için HES kodu alımı açıldı

Seyahat için HES kodu alımı açıldı

Uçak ve tren yolculuklarında kullanılacak HES kodu uygulaması bugün açıldı. Kodla yolcuların sağlık durumu kontrol edilecek.

Seyahat izni için kullanılacak kod “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulamasından kullanıma açıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Mayıs tarihinde, “Hayat Eve Sığar” uygulamasına gelecek bir özellikle yolcuların uçak ve trenlere kabulünün “Hayat Eve Sığar (HES)” kodu kontrolü ile sağlanacağını açıklamıştı. Koca, iç hatlarda uçuşa 24 saat kala tüm yolcuların risk durumlarının HES kodu üzerinden sorgulanacağını belirtmişti.

HES kodu nasıl alınır?

Seyahat kodu olan HES kodunu almak için öncelikle ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını indirmek gerekiyor. Uygulama üzerinden “Hes Kodu işlemleri” bölümüne giriliyor. Bu bölümden Hes Kodu oluştur sekmesine tıklanıp kodun kullanım süresi seçiliyor.

hes1.jpg

Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmeden HES kodu almak için ise; HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarası’nın son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e SMS olarak atılması gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.