Sevda Karaca: Kışanak ablasının cenazesinden sonra işkenceye uğradı

Sevda Karaca: Kışanak ablasının cenazesinden sonra işkenceye uğradı

Ablasının Elazığ'da düzenlenen cenaze törenine katılan Gültan Kışanak'ı ziyaret eden EMEP milletvekili Sevda Karaca, "Depo gibi kirli bir yerde kalmaya zorlanmış. Bu korkunç muamele, hiçbir mahkuma reva görülemez" dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antep milletvekili Sevda Karaca, ablası Zeynep Özer'in 9 Ağustos'ta Elazığ'da düzenlenen cenaze törenine katılan Gültan Kışanak'ın, cenazeye gidişi ve Kandıra Cezaevi'ne dönüşü sırasında işkence ve yıldırmaya maruz bırakıldığını açıkladı.

Dün Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki Kandıra F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tutulan Gültan Kışanak ile HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Nurhayat Altun'u ziyaret ettiğini belirten Karaca, "Taziyesi olan seçilmiş bir siyasetçiye, adeta işkence etmek için böyle bir eziyetin uygulanması hem insanlık dışı hem de hukuksuz" dedi.

"Hiçbir bilgi verilmeden Elazığ Cezaevi'ne götürülmüş"

Eski adı Twitter olan X'ten açıklama yapan Karaca, "Ablası henüz yeni defnedilmişken mezar başından apar topar götürülen Kışanak, Elazığ Havaalanı'ndan uçağa binerek İstanbul ve ardından Kandıra'ya döneceğini düşünürken, kendisine hiçbir bilgi verilmeden Elazığ Cezaevi'ne götürülmüş. Nedenini sorduğunda 'Size cenaze için 4 saat verilmiş, süre doldu, o nedenle cezaevine gidiyorsunuz' cevabını almış" diye aktardı.

"Depo gibi kirli bir yerde kalmaya zorlanmış"

Kışanak'ın yanında ne ilaçları ne de gecelemek için ihtiyaç duyacağı eşyaları olmamasına rağmen, cenazeye gittiği haliyle başka bir hapishaneye götürüldüğünü kaydeden Karaca, "Elazığ Cezaevi'nde arkadaşlarıyla kalmak için başvuru yapmasına rağmen depo gibi, oldukça kirli bir yerde geceyi geçirmeye zorlanmış" dedi.

Tutuklu olmasına rağmen hükümlü muamelesi

Ailesine bir gün sonra haber vermesine izin verildiğine dikkat çeken Karaca, "Ailesinin yönlendirmesi ile cezaevine gelen avukatlar 'Kışanak hükümlü, hükümlüler öğle arasında ziyaret kabul edemez' denilerek 1,5 saat bekletilmiş. Oysa Kışanak hükümlü değil, tam 7 yıldır adaletsiz, hukuksuz, haksız bir biçimde tutuklu yargılanıyor. Avukatlarıyla görüşmesi başlar başlamaz jandarmanın gelip kendisini aldığını, yola çıkarken de eline bir yemek poşeti tutuşturulup, 'Akşam yemeği verilmiştir' içerikli bir belgeye imza attırılmak istendiğini aktardı Gültan Hanım" diye anlattı.

"Yine Elazığ Havaalanı'na gideceğini düşünürken, eline tutuşturulan bu yemek poşeti vesilesiyle öğrenmiş Sivas'a götürüldüğünü. Sivas'a götürülmesinin nedeni ise 'uçak bulunamaması'! Önceden tüm masrafların idareye yatırıldığı yolculuk, adeta bir işkenceye dönüştürülmüş, Sivas'a kadar 7 saat ring aracında eziyetli bir yolculuk sonrası gece 3.00'ü bulan bir saatte ancak Kandıra Cezaevi'ne varabilmiş Gültan Hanım."

Adalet Bakanlığı'na çağrı

"Bu korkunç muamele, hiçbir mahkuma reva görülemez" diyen Karaca, "Acısına saygısızlık edilen, sağlığı konusunda riskler yaratılan, taziye ortamında Gültan Hanım'dan iki gün boyunca haber alamayan ailesini derin endişeye sürüklenmesine neden olan bu tutum, izaha muhtaçtır. Sorumluları ortaya çıkarılmalıdır. Bu konuda Adalet Bakanlığı'ndan bir açıklama bekliyoruz" çağrısını yaptı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.