Set işçisi Selin Erdem için keşif yapılacak

Set işçisi Selin Erdem için keşif yapılacak

"Arka Sıradakiler" dizisinin setinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda araç altında kalarak yaşamını yitiren Selin Erdem davasının üçüncü duruşması görüldü.

İSTANBUL -  Mahkeme, 30 Temmuz'da olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı 14 Ağustos'a erteledi. 

"Arka Sıradakiler" dizisinin setinde çalıştığı sırada 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yaşanan kazada iş cinayetine kurban giden Selin Erdem'in ölümüne ilişkin İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Duruşmada tanık ve sanık ifadeleri tekrar dinledi. Mahkeme heyeti, 30 Temmuz günü olay yerinde keşif yapılmasına ve araç şoförü İdris Fırat'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Ağustos tarihine erteledi.

'Tüm sorumlular yargılansın'

Duruşmanın ardından adliye önünde İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenlerin ve Yaralananların Aileleri tarafından açıklama yapıldı. "İş kazası değil bu bir cinayet" pankartı açan gruba, Selin Erdem'in annesi ve ablası, Oyuncular Sendikası üyeleri ve Sine-Sen üyeleri de destek verdi. Açıklama yapan Selin Erdem'in ablası Sema Erdem, iddianamenin çok hızlı bir şekilde hazırlanmasına dikkat çekti. Savcıya "Meslek hayatınızda hiç bu kadar eksiklerle dolu bir iddianame hazırladınız mı? Aile fertlerinden görüş almadınız oldu mu?" diye soran Erdem, tüm sorumluların yargılanmasını talep etti.

'Erdem'in ölümü iş cinayeti'

Erdem'in ardından söz alan Sine-Sen Başkanı Zafer Aydın ise, setlerdeki güvencesiz çalışma koşullarına dikkat çekti. Erdem'in vahşice olan çalışma koşulları nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyleyen Aydın, setlerde güvenceli koşulların olması gerektiğini söyledi. Oyuncular Sendikası Başkanı Mehmet Ali Alabora da, Erdem'in ölümünün sıradan bir olay olmadığını, bir iş cinayeti olduğunu ifade etti. Setlerdeki güvencesiz çalışma sorunun çözülmesi gerektiğini dile getiren Alabora, Sine-Sen ve Oyuncular Sendikası'nın güvenceli çalışma koşulları için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.