SES: Van’da vaka sayısı 20 bin

SES: Van’da vaka sayısı 20 bin

SES Van Şubesi Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu, kentte günlük ortalama 700 kişinin kovid-19 testinin pozitif çıktığına dikkati çekerek, kentteki toplam pozitif vaka sayısının ise 20 bin olduğunu söyledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, kentteki vaka oranı ve yaşanan sıkıntılara ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı SES Şube Eşbaşkanı Figen Çolakoğlu okudu. Çolakoğlu, kentteki pozitif vaka sayısının 20 bin olduğunu söyledi. 

350 SAĞLIK EMEKÇİSİ KARANTİNADA

Kentte günlük ortalama 700 kişinin kovid-19 testinin pozitif çıktığına dikkati çeken Çolakoğlu, mevcut durumda toplam pozitif vaka sayısının 20 bin olduğu bilgisini paylaştı. Bugün itibariyle kovid-19 testi pozitif olduğu için karantinada olan toplam sağlık emekçisi sayısının 350 civarında olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, şunları söyledi: “Gezici filyasyon ekiplerinin az olmasından ötürü bazı hastalar karantina sürecinde ziyaret edilmemekte dolayısıyla kontrolleri yapılmamaktadır. Van’da yaklaşık olarak bir aydan bu yana devam eden asfalt, kaldırım ve altyapı çalışmaları insan popülasyonunun en yoğun olduğu caddelerde yapılmaktadır. Bu durum insanların yoğun bulunduğu caddelerde tüm yığılmanın tek güzergâhta yaşanmasına ve dolayısıyla bulaş riskinin artmasına sebebiyet vermektedir.” 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.