SES Van Şubesi’nden yemek protestosu

SES Van Şubesi’nden yemek protestosu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Van Şubesi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde çıkan yemeklerlerle ilgili basın açıklaması yapıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri adına açıklama yapan Edip Çam, Tıp Merkezi’nin yemekhanesinde sağlık emekçileri için hazırlanan yemeklerin sağlıksız olduğunu belirterek, “Yemeklerin özensiz ve lezzetsiz olduğuna dair aylardan bu yana üyelerimizden bildirim almaktayız. Bu durum üzerine hastane yönetimiyle çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmiş ancak hastane yönetiminin konuya ciddiyetsiz yaklaşımı nedeniyle çözüme ulaşılamamıştır” dedi.

Yapmakta oldukları eylemin idarenin bu yaklaşımını protesto etmek amacıyla tertiplendiğini belirten Çam, “Konuya ilişkin tarafımıza ulaşan ilk bildirimden buyana yetkili sendika olarak konunun muhatapları ile istişareler gerçekleştirilmiştir. Ne yazık ki demokratik hak temelli ve uzlaşmacı tutumumuza rağmen sağlık emekçilerine reva görünen olumsuz beslenme koşulları idarenin umursamaz tavrı nedeniyle iyileştirilememiştir. Hastane yönetimi; temel işlevi olan sağlık hizmet sunumunun organize edilmesi noktasında vasatı aşamayan performansıyla hem emekçilerin hem de halkın sağlık hakkinı gasp etmektedir. Konu ile ilgili dün yapmış olduğumuz nihai görüşmede ilgili bazı yöneticileri SES'i töhmet altında bırakan söylemleri nedeniyle sorumluluk almaya ve iddialarının altını doldurmaya davet ediyoruz. Üretememenin ve yönetememenin baskısı ile haddini aşan ve saldırganlaşan idari makamlara sözümüzdür: demokrasiye, insan haklarına ve emeğin değerine duyarlı işyerlerini inşa edene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.