Sertip Şen’i öldüren askerin duruşması görüldü

Sertip Şen’i öldüren askerin duruşması görüldü

Yüksekova'da Sertip Şen’in ölümüne neden olan uzman çavuş M.T.'nin tutuklama talebi TSK’de görevli olduğu gerekçesiyle reddedildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Wargenima köyünde 2 Mayıs 2019’da askeri bölgeden açılan ateş sonucu 46 yaşındaki Sertip Şen yaşamını yitirmişti. Şen'in ölümüne ilişkin uzman çavuş M.T. hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması görüldü. Yüksekova 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Şen’in avukatı Ramazan Kurt, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları ile çok sayıda kişi katıldı. Sanık M.T. ise “Görevlendirmesi” olduğu gerekçesiyle mahkemeye katılmadı.

Duruşmada söz alan avukatlar, bölgede keşif yapılmasını, soruşturmanın jandarma tarafından yürütüldüğü için delilerin tekrardan bağımsız bir kolluk ekibi tarafından değerlendirilmesini ve sanık M. T.'nin tutuklanmasını talep etti. 

Verilen kısa aranın ardından kararının açıklayan mahkeme heyeti, sanık M.T.’nin Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde çalıştığı ve kaçma şüphesi bulunmadığını savunarak, sanığın bir sonraki duruşmada SEGBİS ile bağlanmasına karar verdi. Bir sonraki duruşma tarihi 4 Ekim olarak belirlendi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.