Şenyaşar Ailesi: “Fadıl Şenyaşar, dört yıldır tek kişilik hücrede”

Şenyaşar Ailesi: “Fadıl Şenyaşar, dört yıldır tek kişilik hücrede”

Şenyaşar Ailesi, Adalet Nöbeti'nin 496. gününde "Fadıl Şenyaşar dört yıldır tek kişilikli hücrede umutla adaleti bekliyor" dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 500. güne yaklaşıyor.

Aile, bugün sosyal medya hesapları üzerinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a çağrıda bulunarak, "Ailemize karşı yapılan katliamı ve haksızlığı Adalet Bakanlığı başta olmak üzere herkes çok iyi biliyor. Adalet tecelli olana kadar mücadelemiz devam edecek! Fadıl Şenyaşar dört yıldır tek kişilik hücrede umutla adaleti bekliyor," dedi."

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları 2018 genel seçimleri için sürdürdükleri seçim kampanyası sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşarlar'ın kendilerine oy vermeyeceklerini söylemeleri üzerine Şenyaşarlar'a silahla saldırmış, işyerindeki saldırı sırasında Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.
Baba Hacı Esvet Şenyaşar ise hastanede öldürülmüştü. Yaşanan olaylarda AK Partili milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. Başlatılan soruşturmanın ardından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi.
Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.