Şenyaşar Ailesi bayramda da adliye önünde

Şenyaşar Ailesi bayramda da adliye önünde

Şenyaşar Ailesi, bayramın ilk gününü de Adliye önünde karşıladı. Urfa Adliyesi önünde 420 gündür "Adalet Nöbeti"ni sürdüren Emine Şenyaşar: “Öleceksem de burada ölürüm,” dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 420. gününde.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, adalet tesis edilmediği sürece Adliye önünden ayrılmayacağını vurgulayan Emine Şenyaşar "Öleceksem de burada ölürüm," dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün Ramazan'ı burada geçirdik. Bu bayramda oğlumun yanımızda olacağını umuyordum. Ancak oğlumu bırakmadılar. Herkes de onun suçsuz olduğunu biliyor.

"Oğlumu bıraksınlar biz de evimize gidelim. Torunlarımı bırakıp adliye önüne geliyorum. Ben herkes için adalet istiyorum."

"Kardeşimin eve dönmesini istiyoruz"

Ferit Şenyaşar, kendilerinin kayıpları olmasına rağmen yine kendilerinin suçlu ilân edilmeye çalışıldığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Ramazan bayramımızı adliye önünde kutluyoruz. Burada dört aile mağdur olmuş durumda. Ailenin yetim kalan torunları da adliye önünde. Yetkililerin bir an önce davamızla ilgili hukuki süreci başlatmasını istiyoruz. Dört yıldır talimatla tutuklu bulunan kardeşimin eve dönmesini istiyoruz."

 Aile, gün içinde kendilerini ziyaret edenlerle bayramlaştı.

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de Ak Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları 2018 genel seçimleri için sürdürdükleri seçim kampanyası sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşarlar'ın kendilerine oy vermeyeceklerini söylemeleri üzerine Şenyaşarlar'a silahla saldırmış, işyerindeki saldırı sırasında Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Baba Hacı Esvet Şenyaşar ise hastanede öldürülmüştü. Yaşanan olaylarda AKP'li milletvekilinin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da yaşamını yitirmişti. Başlatılan soruşturmanın ardından Fadıl Şenyaşar'a 37 yıl 9 ay, Enver Yıldız'a ise 18 yıl hapis cezası verildi.

Hastanede yaşanan katliama dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.