Şenyaşar ailesi adalet arayışını Ankara'ya taşıdı

Şenyaşar ailesi adalet arayışını Ankara'ya taşıdı

Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar TBMM'de basın toplantısı düzenledi, ardından Adalet Bakanlığı'na yürüdü.

Şenyaşar ailesi, 9 Mart 2021'de Urfa Adliyesi önünde başlattıkları ve 18 Temmuz'da Ankara'ya taşıma kararı aldıkları Adalet Nöbeti'ne ilişkin bugün Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ve annesi Emine Şenyaşar'ın katıldığı toplantıya, bazı Yeşil Sol Parti milletvekilleri "Adalet" yazılı dövizlerle destek verdi.

"Tek talebimiz adaletin sağlanması"

Ferit Şenyaşar, "İki evladı ve eşi hastanede gözleri önünde katledilen ve bir çocuğu da beş yıldır üstünlerin talimatıyla tutuklu tutulan bir anne adalet için bugün Ankara'dadır'' dedi.

68 yaşındaki annesinin Urfa Adliyesi önünde 846 gündür verdiği adalet mücadelesine dikkat çeken Şenyaşar, "Annem Emine Şenyaşar'ın tek talebi, tek amacı adaletin sağlanması. Fakat Ankara'daki yetkililer, annemin çığlığını, feryadını görmezden geliyor" diye konuştu.

Adalet Bakanı'na çağrı

"Amacımız adil bir yaşam için adalet talebidir'' diyen Şenyaşar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un konuyla ilgili gerekli hassasiyeti göstermesini istedi.

Şenyaşar, "Adalet sağlanmadığı takdirde dayanışma ile mücadelemizi Ankara'da sürdüreceğiz. Gücümüzü, adalete olan inancımızdan alıyoruz ve hukuk sınırları içinde mücadele edeceğiz" dedi.

Emine Şenyaşar: Oğlumu serbest bırakın

Ferit Şenyaşar'ın ardından, anne Emine Şenyaşar da kısa bir konuşma yaptı. Kürtçe konuşan Şenyaşar, "Ailemizi bitirdiler. Oğlumu hapse attılar, tek kişilik bir odaya. Diğerlerini öldürdüler. Yeter, oğlumu bırakın. Evime, torunlarıma döneyim" dedi ve adalet talebini yineledi.

Bakanlık önüne yürüyüşe engel

Açıklamanın ardından Şenyaşar ailesi ve beraberlerindeki heyet, Adalet Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Meclis'in Dikmen Kapısı'nda polisler tarafından uzun bir süre durdurulan aile, yürüyüşte ısrar ederek bakanlığa yürüdü.

İnsan Hakları Derneği ve Özgürlük için Hukukçular Derneği'nden avukatlarla birlikte Adalet Bakanlığı'na giden aile, Bakan Yılmaz Tunç ile görüşme taleplerini iletti.

Görevliler, bakan ve yardımcılarının bakanlıkta olmadığını belirterek, CİMER veya dilekçe yoluyla başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. Bakanlık binasına alınmayan Şenyaşar ailesi daha sonra Meclis'e geri döndü.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.