Şentop: Gereği yapıldı

Şentop: Gereği yapıldı

TBMM Başkanı Şentop, "Hiç kimse, milletimizin TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır" dedi.

Paylaştığı bir tweet nedeniyle 18 ay hapis cezasına mahkum edilen ve milletvekilliği düşürülen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun sabah saat 06.30'da sabah namazını kılmak için abdest aldığı sırada TBMM'den gözaltına alınması tepkilere neden oldu. Ne diyeceği merak konusu olan TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise yaka paça gözaltıyı, "Gereği yapılmıştır" sözleriyle savundu.

Şentop, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez. Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.