Semih Yalçın: 'Bozkurt'u Hitler işaretiyle kıyaslamak akıl tutulmasıdır

Semih Yalçın: 'Bozkurt'u Hitler işaretiyle kıyaslamak akıl tutulmasıdır

Semih Yalçın, Almanya'da yasaklanması tartışılan 'bozkurt işareti' ile ilgili konuştu. Yalçın, "Hitler selamı Almanların millî sembolü değildir ama bozkurt; önemli ve kıymetli bir motiftir" dedi.

Avusturya’dan sonra Almanya’da da ‘bozkurt işareti’nin yasaklanması gündeme gelirken MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yalçın tartışmayı ‘hayret ve üzüntüyle’ takip ettiklerini söylerken, “Hitler selamı Almanların millî sembolü değildir ama bozkurt; Türk milletinin binlerce yıllık zengin kültüründe yer alan anlamlı, önemli ve kıymetli bir motiftir” dedi.

Euronews’de yer alan habere göre, “Bozkurt işaretinin Hitler selamına benzetilmesi, akıl tutulmasıdır” değerlendirmesini yapan Yalçın, “Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının Avusturya’dan sonra öteki AB ülkelerine sıçraması büyük bir tehlike, bu ilkel ve vandalca tutumun hükümetlerin resmî politikaları hâline getirilmek istenmesi ise bir felaketin habercisidir” ifadelerini kullandı.

Yalçın açıklamalarına şöyle devam etti; “Bozkurt, Almanya’da yasalar çerçevesinde yıllardır görev yapan ve ülkede toplumsal barış ve huzura katkıda bulunan Türk federasyonların da kullandığı bir simgedir. Nasıl Almanya bayrağında yer alan kartal, Fransızların sembolü olan horoz, İspanyolları temsil eden boğa zararsız millî sembollerse bozkurt da Türklerin remzidir. Bunlar da mı Avrupa’da yasaklanacaktır? Asıl ırkçı olanlar bozkurt işaretini kullananlar değil, yasaklanmasını savunanlardır.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.