Şemdinli'nin muhteşem doğası doğaseverleri hayran bıraktı

Doğaseverler, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü'nün rehberliğinde Şemdinli'nin Sosê Vadisi'ni gezdi.

Şemdinli'deki Sosê Vadisi bölgesinde düzenlenen etkinlik, doğa tutkunlarını bir araya getirerek unutulmaz bir deneyim yaşattı. Etkinliğe katılan doğaseverler doğayla iç içe keyifli bir gün geçirdiler.

Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dağcılık Spor Kulübü (YEKDAS-DER) rehberliğinde, Stigia Truzim öncülüğünde yaklaşık 35 kişinin katıldığı etkinlikte 3 buçuk saatlik bir doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

whatsapp-image-2024-04-22-at-18-41-42.jpeg

Yüksekova'ya 81 kilometre uzaklıkta bulunan Şemdinli'nin Salaran (Yaylapınar) Köyü yakınlarında düzenlenen etkilnikle ilgili Yüksekova Haber'e açıklama yapan dernek başkanı Suat Öztekin, "Yaylapınar'da başlatıp Sosê kanyonları boğazından dereye indik. Bu hiking Hakkari Turizm çalıştayı toplantısında belirttiğimiz bir bölge" dedi.

whatsapp-image-2024-04-22-at-18-41-41-2.jpeg

"Herkes bu coğrafyaya bayıldı"

Etkinliğe katılan Hakan Zanyar Aykut ilkbaharın gelişi ile Şemdinli köylerinin Karadeniz havasını andıran bir yeşilliğe dönüştüğünü belirterek, "Burası mikroklima iklim olduğu için kış rotalarımız arasındadır. Bugün Etkinliğimizde sabah kahvaltımızı yaptık sonra 2.5 saatlik doğa yürüyüşü yaparak Sosê Kanyonunu dolaştık. Tarihi Nehri Taş Köprüsünü gezerek dönüş yoluna girdik. Yaklaşık 30-35 kişi ile geldik. Herkes bu coğrafyaya bayıldı ve bu güzelliği ölümsüzleştirmek için kareler çekerek doğanın keyfini yaşadılar" dedi.

YEKDAS-DER Yönetim Kurulu Üyesi Harun Atalay da Şemdinli'nin doğal güzelliklerinin kendilerini büyülediğini belirterek, "Herkesin YEKDAS Rehberliğinde bu doğal güzelliği görmesini tavsiye ediyorum" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.