Şemdinlililer; intihar vakaları araştırılsın

Son bir yıl içinde 7’si ölümle sonuçlanan 20 intihar girişiminin yaşandığı Şemdinli’de mikrofon uzattığımız Şemdinlililer intihar vakalarının araştırılmasını ve çözüm için bir an önce harekete geçilmesini istiyor.

Geçtiğimiz hafta ölümle sonuçlanan 2 intihar girişiminin ardından Şemdinlililer, intihar vakaları ile ilgili resmi kurumların sessiz kalmasını eleştirirken, kamuoyuna açıklama yapılmamasından şikayetçi oldu. 

İntihar vakalarının ilçede yarattığı üzgün hava mikrofon uzattığımız bütün Şemdinlililer tarafından dile getirilirken, daha fazla intihar vakası yaşanmaması için yetkililerin harekete geçmesi, ailelerin de konuya daha duyarlı yaklaşması istendi. 

İntihar vakaları ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin ilçede daha önce böyle bir durumla karşılaşılmadığını dile getirirken son bir yıl içinde yaşanan olaylarla ilgili de yeterli bilgiye ne kendilerinin ne ailelerin ne de kamuoyunun bilgi sahibi olduğunu belirtti. 

İntihar girişiminde bulunanların yaşlarının 15 ile 25 arasında olduğu bilgisini paylaşan Tekin, “bu çok üzücü bir durum. Bunlarla ilgili ciddi bir çalışmanın yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle ailelere bu konuda çok yük düşüyor. Herkes çocuğunu daha iyi tanır. Psikolojinin nasıl olduğunu, neyili olup olmadığını takip etmelidir. Ancak maalesef ilçemizde ailelerin böyle bir durumda başvuracağı bir kurum bulunmamaktadır” dedi. 

İntihar çözüm değil

Bütün Şemdinlililer gibi kendisinin de son derece üzgün olduğunu dile getiren sanatkar Ramazan Sever ise intiharın asla bir çözüm olmadığını ifade etti. “Gençlerin ve kadınların baskı altında olduğu, bir şeylere mecbur kılındığı bir çağda yaşamıyoruz” diyen Sever intihar vakalarının araştırılıp çözüm yollarının bulunmasını istedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum