Şemdinlili Havin, birinci olduğu kompozisyonunda yazdığı Çanakkale'yi görmek istiyor

Şemdinlili Havin, birinci olduğu kompozisyonunda yazdığı Çanakkale'yi görmek istiyor

Yazdığı kompozisyonla Türkiye birincisi olan 8. sınıf öğrencisi Şemdinlili Havin Erbaş, Çanakkale'yi görmek istiyor.

Şemdinli ilçesi Altınsu köyü Atatürk Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Erbaş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü" kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışmasına katılmaya karar verdi.

Çanakkale'de ile ilgili yazı kaleme alan Erbaş, 2 haftada yazdığı "Zafer Türküsü" adlı kompozisyonuyla Türkiye birincisi oldu. Erbaş'a Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Birinci olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Erbaş, AA muhabirine, Türkçe öğretmeni Songül Yamanoğlu yarışmayı duyurduğunda heyecanlandığını söyledi.

aa-20240403-34170423-34170420-semdinlili-havin-birinci-oldugu-kompozisyonunda-anlattigi-canakkaleyi-gormek-istiyor.jpg

Öğretmeninin isteği üzerine yarışmaya katılma kararı verdiğini belirten Erbaş, "Ben hayallerimin peşinden koştum. Bu hayallerimi gerçekleştirdim. Buradaki arkadaşlarıma ve tüm halkımıza sesleniyorum, lütfen hayallerinizden vazgeçmeyin. Hayallerinizin peşinden koşun ve başarabileceğini düşündüğünüz şeyleri bırakmayın. Çanakkale'yi görmeyi çok istiyorum ve orayı görmek için çok çabalayacağım. Bu süreçte bana destek olan aileme, öğretmenlerime ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum. İlçe kaymakamımız Ali Ekber Ateş, beni makamında ağırladı. Benimle gurur duyduğunu ifade etti ve beni ödüllendirdi. Kendisine teşekkür ederim."

Türkçe öğretmeni Yamanoğlu da Türkiye birinci olan öğrencisiyle gurur duyduğunu dile getirdi.

Erbaş'ı tebrik eden Yamanoğlu, "Bu tür yarışmalara katılımın daha çok olması gerekiyor. Havin bu bölgede çok iyi öğrenciler olduğunu tüm Türkiye'ye duyurdu. Bu sayede bu topraklarda çok iyi öğrenciler yetiştirdiğimizi kanıtlamış olduk. Biz bunun bir adım olduğuna, devamının geleceğine inanıyoruz. Bu başarılar devam edecek." diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum