Şemdinli'deki tarihi köprü yıkılmanın eşiğinde

Şemdinli'deki tarihi köprü yıkılmanın eşiğinde

Bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan Şemzînan (Şemdinli) ilçesindeki tarihi Şapatan Köprüsü restore edilmeyi bekliyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Şapatan köyünde bulunan tarihi Şapatan Köprüsü, ihmal ve bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehdidiyle karşı karşıya. Köyün yakınındaki dere üzerinde 1800’lü yıllarda yapılan kemerli taş köprü, 6 metre yükseklikte ve 20 metre uzunluğunda.

sapatan-koprusu-semdinli-hakkari.jpg

2015 yılında Van Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında “korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı” olarak tescillendi.

Yıllar içerisinde yaşanan birçok doğal afete rağmen ayakta kalmayı başaran tarihi köprü, tescillenmesine rağmen kaderine terk edildi. Bir yanı çökmüş durumdaki köprü yıllardır restore edilmeyi beklese de bu konuda hiçbir girişimde bulunulmuş değil.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.