Şemdinli’deki orman yangınına ilişkin STK'lardan çağrı

Şemdinli’deki orman yangınına ilişkin STK'lardan çağrı

Şemdinli'de Nêrkole köyünde bulunan ormanlık alanda çıkan ve etkisini sürdüren yangına ilişkin açıklama yapan kentteki STK’lar, yetkililere sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaptı.

Şemdinli'de dün akşam saatlerinde Şemdinli ilçesine bağlı Nêrkole köyünde bulunan ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Temsilciliği öncülüğünde kentte bulunan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB), Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Birliği İl Koordinasyon Kurulu (TMMOB-İKK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yazılı basın metni yayınlandı. 

BELEDİYE BAŞKANI SAKLI'NIN AÇIKLAMASINA TEPKİ

Yayınlanan metinde Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı'nın sosyal medya üzerinde yangının söndürülmesine ilişkin yürütülen tag çalışmasına, "Yaygara kopartma" şeklinde paylaşım yapmasına tepki gösterilen açıklamanın devamında, "Kısa bir süre önce Şemdinli’de meydana gelen yangınlara ilişkin, yerinde inceleme fırsatı bulmuştuk. Yangının hızla devam eden ilerleyişine dair son durum kaygı verici olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız. Yangınların, yerleşim yerlerindeki mezarları tehdit eder bir duruma geldiğini de belirtmek isteriz.

Şemdinli Belediyesi yöneticilerine, vatandaşlık sorumluluğuyla kamuoyu yaratmaya çalışan yurttaşlara yönelik “yaygara kopartma” ithamlarında bulunmak yerine, yayılan yangılara ivedilikle ve ciddiyetle yaklaşmaları gerektiğine ilişkin sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Bu yangılarda hayatını kaybeden her bir canlının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Şemdinli halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu kamuoyuna bildiririz" denildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.