Şemdinli’deki orman yangını kısmi olarak kontrol altına alındı

Şemdinli'ye bağlı Nehrî köyünün Begirdî ve Gerket mezraları kırsalında devam eden orman yangını kısmı olarak kontrol altına alındı. Bölgede etkili olan rüzgâr nedeniyle yangının tekrar alevlenme ihtimali bulunuyor.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Nehrî (Bağlar) köyünün Begirdî (Güzelkaya) ve Gerket (Zorgeçit) mezraları kırsalındaki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde başlayan yangın, köylüler, Belediyeye bağlı İtfaiye ve Orman Müdürlüğü bağlı ekiplerin uzun uğraşları sonucu yangın kısmi olarak kontrol altına alındı.

img-d5baa8a215ac-1.jpeg

Söndürme çalışmaları esnasında iş makinalarıyla önü kesilen yangın rüzgar nedeniyle yer yer alev alıyor.

Derecik kaymakamı Ahmet Özdemir bölgeye giderek ekiplerden bilgi aldı. Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangınını takip ettiklerini belirterek, "Akşam geniş bir alana yayılmıştı yangın gece sönmüştü ancak bugün tekrar rüzgarın etkisiyle alevlendi. Burada orman şefliği ekipleri var, korucular, vatandaşlar yangına müdahale ediyor. Yangının büyük kısmı kontrol altına alındı" dedi.

img-d1448bd8434f-1.jpeg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.