Şemdinli'deki Kayme Sarayının restorasyonu için 2 Milyon TL ödenek çıktı

Şemdinli'deki Kayme Sarayının restorasyonu için 2 Milyon TL ödenek çıktı

Şemdinli'de bulunan Kayme Sarayı'nın restore edilmesi için Hakkari İl Genel Meclisinin Kültür Bakanlığı'na yaptığı başvuru kabul edildi.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkari İl Genel Meclis'inin, Şemdinli ilçesinin Bağlar (Nehrî) köyünde bulunan ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Kayme Sarayı'nın restore edilmesi için Kültür Bakanlığı'na yaptığı müracaat kabul edildi. Başvurunun kabul edilmesi üzerine sarayın restore edilmesi için 2 milyon lira ödenek çıkarıldı.

haberinfotograflari.gif

Ödeneğin çıkarılmasının ardından Kayme Sarayı'nı ziyaret eden ve aralarında İl Genel Meclisi eş başkanları ve üyeleri, DBP ve HDP Şemdinli eş başkanları, Şemdinli Belediyesi eş başkanlarının da bulunduğu heyet, köye giderek konuya dair açıklama yaptı. 

Heyet adına konuşan İl Genel Meclisi Eş Başkanı Gülizar İliş, Kürdistan'da yaşanan Kürt isyanlarını hatırlatarak, "Osmanlı döneminden günümüze kadar 39 Kürt isyanı yaşandı. Sekizinci isyan ise Şeyh Ubeydullah Nehrî İsyanı'dır" dedi.

İliş, cami ve medresenin harabe durumunda olduğunun tespit edildiğini ve onarım için önümüzdeki yazın ihale yapılıp onarıma başlanacağını söyledi. 

ic-1-066.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.