Şemdinli'deki Kayme Sarayı görselinin bira kutusunda kullanılmasına tepki

Şemdinli'deki Kayme Sarayı görselinin bira kutusunda kullanılmasına tepki

Alkollü içecek firması Tuborg'un 'Şehirler serisi' dizisinde bira kutusuna Şemdinli'nin Nehri köyünde bulunan Kayme Sarayı'na yer vermesi tepkiye neden oldu.

İçki firması Tuborg, “Şehirler Serisi” etiketiyle piyasaya sürdüğü kutu biralarında Şemdinli’nin Nehri Köyünde bulunan ve müzeye çevrilen Kayme Sarayı’nın görseline yer verdi. Firmanın tarihi ve dini açıdan önem arz eden Kayme Sarayı’nın görseline bira kutusu üzerinde yer vermesi tepkilere neden oldu.

Hakkari Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı ve Araştırma Görevlisi Yaşar Kaplan, Kayme Sarayı'nın içki kutusu üzerinde kullanılmasının, insanların dini duygularını rencide ettiğini söylerken Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ise önümüzdeki günlerde konuyu yargıya taşıyıp firmaya dava açacaklarını söyledi.

Eski Belediye Başkan Vekili İbrahim Öpengin, "Biz HDP olarak halkımızın değerlerine saygısızlık edilmesini kabul etmiyoruz. Firma, bizim için büyük bir değeri olan bir yerin resmini bira kutusuna koymakla değerlerimize ihanet etmiştir" derken Araştırmacı Miradxan Şemzînî ise "Görselin bilinçli olarak seçildiğini düşünüyorum. Bütün tarihi mirasımız tehdit altındadır. Kayme Sarayı biz Kürtler için manevi açıdan çok değerli bir yerdir. Bunu yapanlar Kürtlerin değerlerine saygısızlık etmişlerdir” ifadelerini kullandı.   

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum