Şemdinli'deki kadınlardan Rojava'ya destek

Şemdinli'deki kadınlardan Rojava'ya destek

Rojava halkı ile dayanışmak ve katliamları kınamak amacıyla yürüyüş düzenlerken, Şemdinli'de ise BDP Şemdinli Kadın Meclisi basın açıklaması yaptı.

ŞEMDİNLİ - Hakkâri'nin Şemdinli (Şemzinan) ilçesinde de BDP Şemdinli Kadın Meclisi, ilçe binası önünde Rojava'ya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya, onlarca yurttaşın yanı sıra, BDP Şemdinli İlçe Başkan Yardımcısı Nusret Akbaş, Şemdinli Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkerim Yılmaz, BDP Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanı Aliye Timor, DTK, Nujin Kadın Yaşam Evi, KURDİ-DER, MEYA-DER, Guldexwîn Kültür merkezi, BDP'li yöneticiler katıldı.

"Rojava halkı yalnız değildir. Her yer Rojava her yer direniş" pankartının açıldığı açıklamada, Rojava'da katledilen çocukların fotoğrafları taşındı.

haberinfotograflari.gif

Açıklamayı yapan BDP Şemdinli Kadın Meclisi Sözcüsü Pınar Yılmaz, Rojava halkının yalnız olmadığını söyleyerek, Rojava'ya yapılan saldırıları kınadıklarını ve herkesin buna karşı alanlara çıkması gerektiğini dile getirdi. Suriye deki savaştan, katliamcı çetelerin vahşetinden kaçan Kürt kadın ve çocuklarının geldikleri Türkiye'de savaştan daha beter koşullarda yaşamak zorunda bırakıldıklarına kaydeden Yılmaz, "Daha önce savaştan kaçıp mülteci kamplarına yerleştirilen insanların çığlıkları hala duyulmamıştır. Kamplarda kalan insanların başta şiddet olmak üzere açlık hastalık ve ölümlere teslim edilmesi en büyük insan hakkı ve yaşam hakkı ihlalidir" dedi. 

Yılmaz konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Rojava'da Kürtlere yönelik katliam ve tecavüzlere seyirci kalan ve izlediği siyasetle bunu desteklediğini gösteren hükümet, bu katliamlardan kaçarak Türkiye, ye gelen mültecilere benzer bir savaş ortamını dayatmaktadır. Kürt kadınana dönük yapılan bu fetvalara sessiz kalan herkesin bu katliama ortak olacağını bilmelidir. Çağrımız tüm halkımıza bu saatten sonra herkesin vicdani yaklaşması lazım Rojava halkı yalnız değildir demeliyiz 'Kürt kadınının namusu helaldir' diyen zihniyeti nefretle kınıyor ve bunun hesabını soracağız demeliyiz" dedi.

Açıklama yapıldıktan sonra kitle sessizce dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.