Şemdinli’de yeniden inşa edilen okulda sona gelindi: Vali Çelik: “İnşallah bütün okullarımızı güçlendirmiş olacağız”

Şemdinli’de yeniden inşa edilen okulda sona gelindi: Vali Çelik: “İnşallah bütün okullarımızı güçlendirmiş olacağız”

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Cumhuriyet Ortaokulu, 12 derslikli olarak yeniden inşa edildi ve çalışmalarda sona gelindi. Vali Ali Çelik, depreme dayanıklı kamu binalarının önemine dikkat çekti.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan ve aynı yerde yeniden inşa edilen Cumhuriyet Ortaokulu’nda çalışmalar son aşamaya geldi. Moda Mahallesi’nde yer alan okul binası, 12 derslik olarak yeniden inşa edildi. Bugün Şemdinli’ye gelen Hakkâri Valisi Ali Çelik, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çelik, depreme dayanıklı kamu binalarının önemine vurgu yaptı.

whatsapp-image-2025-07-05-at-21-56-40-2.jpeg

Vali Ali Çelik yaptığı açıklamada, kamu kurumlarına ait tüm binaların performans analizlerinin yapıldığını belirtti. Çelik, “Depreme dayanıksız bir kamu binasının hizmet vermeye devam etmemesi gerekiyor. Allah korusun, bir deprem anında en önemli konu; kamunun kendi binalarının ayakta kalmasıdır. Bu hem vatandaşlarımız için güven sağlar hem de hizmetin kesintisiz devam etmesini mümkün kılar. O yüzden kamu binalarımızın güçlü ve sağlam yapılması büyük önem taşıyor” dedi.

whatsapp-image-2025-07-05-at-21-56-40-1.jpeg

Çelik, il genelinde birçok okul binasının güçlendirildiğini veya yeniden yapıldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah bütün okullarımızı bu anlamda güçlendirmiş olacağız. Az sayıda okulumuz kaldı. Bu süreçte güçlendirme ihaleleri yapıldı, çalışmalar sürüyor. İlk etapta yıkılması gereken okulları performans analizlerine göre belirleyip yıkımını gerçekleştiriyoruz. Ardından bu yapıları yatırım programına alıp hızlıca yeniden inşa ediyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz.”

whatsapp-image-2025-07-05-at-21-56-40.jpeg

Şemdinli’de yeniden yapılan Cumhuriyet Ortaokulu’nun da kısa süre içinde tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulması bekleniyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum