Rumet Aka anısına Şemdinli'de 150 öğrenciye ayakkabı desteği

Rumet Aka anısına Şemdinli'de 150 öğrenciye ayakkabı desteği

Şemdinli'de geçtiğimiz ay hayatını kaybeden 14 yaşındaki Rumet Aka anısına, amcası Jiyar Aka tarafından 150 öğrenciye ayakkabı desteğinde bulunuldu.

Yüksekovalı Jiyar Aka, Ekim ayında Bursa'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yeğeni Rumet Aka anısına Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli (Gare) köyünde eğitim gören 150 öğrenciye ayakkabı desteğinde bulundu. 

Gazeteci Ömer Oğuz aracılığıyla yarımdımları ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırdıklarını belirten Aka, "Bu bizim görevimiz, Yüksekova ve Şemdinli'de bulunan öğrencilere yardımcı olduk. Bu öğrencilerin mutluluğu bizi çok sevindirdi. Yarınlarımızın teminatı öğrencilerimiz için ellimizden ne geliyorsa her zaman yardımcı olacağız. Yaklaşık 1 ay önce 14 yaşında olan yeğenim Rumet Aka'yı kaybettik. Daha çok küçüktü tedavi görüyordu ama kaybettik. Onun anısına böyle çalışma yaptık" dedi. 

ayakkabi2.jpeg

unknown.jpeg

unknown43.jpeg

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum