Şemdinli'de ormanlar top atışlarından dolayı yok olmak üzere

Şemdinli'de ormanlar top atışlarından dolayı yok olmak üzere

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, "Şemdinli'de askerî üst bölgelerinde atılan top atışlarından kaynaklı çıkan yangınlardan dolayı ormanlar yok olmak üzeredir" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan orman alanlarına ilişkin bir düzenlemeile ilgili yaptığı konuşmada Hakkari'deki orman yangınlarına değindi.

HAKKARİ'DE ASKERİ OPERASYONLARDAN KAYNAKLI SÜREKLİ YANGINLAR GERÇEKLEŞİYOR

"Yeşile karşı bir öfkeye sahip bir iktidarla karşı karşıyayız" diyen Dede konuşmasında, "Seçim bölgem olan Hakkâri'de özel güvenlik alanları içinde kalan bölgelerde askerî operasyonlardan kaynaklı sürekli olarak yangınlar gerçekleşmekte, hiçbir şekilde yangınlara resmî makamlar tarafından müdahale edilmemekte ve halkın da yangın söndürme girişimleri yasak bölge bahanesiyle engellenmektedir" dedi. 

Hakkari'nin en geniş omanlık alanlarına sahip Şemdinli ilçesindeki yangınlara değinen Dede konuşmasının devamında şunları söyledi: 

'ORMAN YANGINLARI POLİTİKTİR'

"Şemdinli'de askerî üst bölgelerinde atılan top atışlarından kaynaklı çıkan yangınlardan dolayı ormanlar yok olmak üzeredir. Yine Hakkâri'ye bağlı Oğul köyü neredeyse hep çatışma ve orman yangınlarıyla gündeme gelmektedir. Dersim'de, Şırnak'ta, Bingöl'de de durum Hakkâri'den farklı değildir. Bu yangınları söndürmeye, bunların önüne geçmeye yönelik en ufak bir çaba sergilenmemektedir, buna gerek dahi duyulmuyor. Birkaç yıl önceye kadar bölgeye en yakın yangın söndürme helikopterinin Adana'da olması bunun örneğidir. Türkiye'deki orman yangınları politiktir. Eğer bunu kabul etmiyorsanız buyurun HDP olarak daha geçen ay verdiğimiz sürekli hâle gelen bu orman yangınlarının nedenlerinin tespit edilmesi ve önlemlerin alınması için verdiğimiz araştırma önergesini işleme koyalım, bir komisyon oluşturalım" dedi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.