Şemdinli'de OHAL görüntüleri: 2 yaralı var

Şemdinli'de OHAL görüntüleri: 2 yaralı var

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde asker şehre inerek şehir merkezindeki yüksek binalarda konuşlandı. Çıkan olaylarda 1'i çocuk 2 kişi yaralandı.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırılarını protesto eden gruba polis müdahalesiyle ilçede dün başlayan gerginlik bugün de devam ediyor. İlçenin birçok noktasına sıçrayan olaylarda 1 çocuk yaralandı.

Sabah saatlerinden itibaren polis ve asker şehir merkezinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Cumhuriyet Caddesi üzerindeki yüksek binaların tepelerine konuşlandırılan askerlerin dikkat çektiği ilçede göstericiler de sabah saatlerinden itibaren tekrar yollara barikat kurdu.

semdinli5.jpg

Öte yandan şehir merkezindeki bir binanın terasında güvenlik önlemi alan askerlerin göstericilere ülkücü işareti yaparak yurttaşları ve göstericileri tahrik ettiğini iddia eden DBP ilçe örgütü yöneticileri ve yurttaşlar polis komseriyle görüşerek askerlerin söz konusu hareketlerine son vermesini istedi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILAMADI

Polisin aralıklarla müdahale ettiği eylemciler eylemlerini sürdürürken ilçede saat 14.00'de BDP tarafından bir basın açıklaması ve yürüyüş düzenlenmek istendi ancak yürüyüş öncesi çıkan gerginlik nedeniyle etkinlik yapılamadı. Çıkan olaylar Moda ve ilçe girişindeki Altınsu köyü mevkiine de sıçradı.

2 YARALI

Şiddetlenen olaylar sırasında atılan gaz bombalarından birinin isabet ettiği araçta bulunan bir çocuk aracın kırılan camlarının yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan çocuk tedavi altına alındı.

Akşam saatlerine kadar süren olaylarda öğleden sonra Karşıyaka mahallesinde polisin rast gele attığı gaz bombalarından birinin isabet ettiği evde bulunan bir yurttaş yaralandı. Çenesine isabet eden gaz bombası nedeniyle yaralanan Salman Kaya isimli yurttaş Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi edildi.

okulyak.jpg

1 OKUL ATEŞE VERİLDİ

İlçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Yavuz Sultan Selim İlköğretim okulu göstericiler tarafından ateşe verildi. Çatısı alevler içerisinde kalan okula uzun süre müdahale edilemedi.

asker.jpg

Şemdinli'de olaylar 2. gününde

Şemdinli'de olaylar 2. gününde

Şemdinli'de yürüyüş sonrası gerginlik

Şemdinli'de yürüyüş sonrası gerginlik

Şemdinli'de olaylar 2 gününde

Şemdinli'de olaylar 2 gününde

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum