Şemdinli'de intihara sürüklenen Esra Y.'nin ailesine dayanışma ziyareti

Şemdinli'de intihara sürüklenen Esra Y.'nin ailesine dayanışma ziyareti

Şemdinli'de 2016 yılında intihara sürüklenen Esra Y.'nin ailesini ziyaret eden kadınlar, "Sadece Esra değil, yüzlerce Esra'nın, çocukların ve kadınların sesi olmak için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Hakkari Yeşil Sol Parti milletvekili Öznur Bartın, Tevgera jinen Azad (TJA), Hakkari Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yeşil Sol Kadın Meclisi, Hakkari Barış Anneleri Meclisi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Barosu çocuk hakları merkezi, Şemdinli'de 2016 yılında tecavüze uğradıktan sonra intihara sürüklenen Esra Y'nin ailesini Oğlak (Melayiyê) köyünde bulunan evinde ziyaret etti.

sa.jpg

‘ADALET ARAYIŞIMIZI SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ’

Ziyarette aile ile dayanışma içerisinde bulunduklarını belirten Hakkari Yeşil Sol Parti milletvekili Öznur Bartın, Esra'nın dosyasını mecliste de dile getirdiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Bartın, "Esra 11 yaşındayken 3 kişinin tecavüzüne uğruyor ve 7 yıldır ailesi adalet arayışını sürdürmektedir. 7 yıl içerisinde ailenin yaşamış olduğu bir çok sıkıntı, sorun ve toplumsal baskı ile birlikte Esra'nın canına kastetmesine dönük gelişen olayda fail olarak gösterilenler fail olanlar tutuklandıktan 8 ay sonra bu kişiler serbest bırakıldı. Bizler buradan tüm duyarlı kesimlere, kadın kurumlarına halkımızın vicdanına sığınarak çağrımızı yineliyoruz. Adalet arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Sadece burada yaşayan Esra değil onlarca yüzlerce Esra'nın, çocukların ve kadınların sesi olmak için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Kadınlardan oluşan heyet ziyaret ardından, Şemdinli'de son süreçlerde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren kadınların ailelerine başsağlığı ziyaretlerinde bulundu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.