Şemdinli'de ilk defa gözyaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı yapıldı

Şemdinli'de ilk defa gözyaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı yapıldı

Şemdinli Devlet Hastanesinde ilk defa endoskopik dakriyosistorinostomi (gözyaşı kanalı tıkanıklığı) kapalı ameliyatı yapıldı.

Ecevit Bay'ın haberi

Şemdinli Devlet Hastanesi'ne sağ gözünde sulanma şikayetiyle başvuran Rahim Tekin'i muayene eden göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. İffet Yarimağa, Tekin’e gözyaşı kanalı tıkanıklığı teşhisi koydu.

Hastanede ameliyat edilen 55 yaşındaki Tekin, 40 dakika saat süren operasyonla şikayetinden kurtuldu.

Hastanenin Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Sakallı, artık hastaların başka kentlere gitmek zorunda olmadıklarını söyledi.

Şemdinli Devlet Hastanesinin 19 yıl hizmet verdiği eski binasından yaklaşık 2 yıl önce Günyazı köyündeki yeni binasına taşınmasıyla birlikte çevre illerdeki hastanelere sevk edilen hasta sayısında azalma olduğunu dile getiren Sakallı, "Hastanemizde son zamanlarda çok başarılı ameliyatlar gerçekleştiriyoruz ve bu da ilçemiz için çok önemli" dedi.

Op. Dr. İffet Yarimağa ise hastanın sağ gözünde sulanma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu belirterek, "Yaptığımız tetkiklerden sonra hastamız Tekin'e gözyaşı kanalı tıkanıklığı teşhisi koyduk. Arkadaşlarla birlikte 40 dakika süren başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik ve hastamız sağlığına kavuştu. Bu ameliyatı Şemdinli'de ilk defa yaptık. Hastanemizde çok iyi koşullar var" diye konuştu.

Sağlığına kavuşan Rahim Tekin, Dr. İffet Yarimağa'ya teşekkür etti.

dfdf-002.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.