Şemdinli'de ilk defa bel fıtığı ameliyatı yapıldı

Şemdinli'de ilk defa bel fıtığı ameliyatı yapıldı

Şemdinli Devlet Hastanesinde ilk defa bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

Geçici görevle İstanbul Eyüp Sultan Devlet hastanesinden Şemdinli İlçe Devlet hastanesine gelen beyin cerrahi doktoru Fatih Kırar ilçede ilk kez bir bel fıtığı ameliyatını gerçekleştirdi.

İlçedeki devlet hastanesinde bel fıtığı ameliyatı yapılmamasından dolayı, hasta olan vatandaşlar Yüksekova ya da Van'da gitmek zorunda kalıyordu.

Yeni gelen doktor Fatih Kırar ile birlikte bel fıtığı rahatsızlığı geçiren birçok vatandaş, ameliyat olmak için hastaneye başvurdu.

Beyin Cerrahi Doktoru Fatih Kırar, Yüksekova Haber Portalı'na yaptığı açıklamada, "Geçici görevlendirmeyle vatanımıza hizmet etmek için Şemdinli ilçemizde bulunmaktayız. Buraya geldiğimizde samimi ve sıcak bir ortamla karşılaştık ve kendi algılarımızın ötesinde bir karşılama gördük. Çok güzel bir hizmet ortamı kurulmuş, hastalarla iletişime geçtiğimizde hastaların omurga problemlerinin sıklıkla yaşadıklarını müşade ettik. Birçok ameliyatlık hastalar bize başvurdular. Bu hastalar daha önceki süreçlerde daha başka illere tedavi olmak için gidiyorlarmış ama biz burada yeterli imkanı gördük. Bizler de Şemdinli’de ilk defa bir omurga ameliyatını bu şekilde gerçekleştirdik. Bayrağın dalgalandığı her yer bizim için bir hizmet alanıdır" dedi.

İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktur İlknur Can da, "Bugün hastanemizde bölgemizde yaşayan 3 vatandaşa bel fıtığı ameliyatı yaptı ve bu da hastanemizde bir ilk oldu. Şemdinli dağınık bir bölge, köylerin yoğunlukta olduğu bir bölge. Sağlık Bakanlığımızın amacı burada olabildiğince tedaviyi ilçe içinde hal etmek. Bundan sonra büyük oranda ortopedi ameliyatları, kadın doğum, göz doktorlarımız da göreve başladı. Hastanemizde hemen hemen bütün ameliyatlar, tedaviler yapılmaktadır. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla hastanemize başvurabilirler" diye konuştu.

Haber: Ecevit Bay / Yüksekova Haber

s1-107.jpg

s2-078.jpg

s3-047.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.