Şemdinli'de evde sağlık hizmeti

Şemdinli'de evde sağlık hizmeti

Şemdinli Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet yürüten Evde Sağlık Birimi, ilçede yatağa bağlı hastaları evlerinde tedavi ediyor.

Ecevit Bay'ın haberi

Şemdinli Devlet Hastanesinin Evde Sağlık Birimi ekipleri; obezite, bunama, alzaymır ve yaşlılığa bağlı kronik rahatsızlığı bulunanlar ile ameliyat sonrası hemşirelik hizmetine ihtiyaç duyanlara evlerinde gerekli tedavileri uyguluyor.

Birim, sağlık hizmetinin yanında hasta yakınları ile hastalara eğitim de veriyor.

Yaptıkları hizmet ile ilgili bilgi veren birim sorumlusu Dr. Mahmut Turun yaptığı açıklamada, "Biz Şemdinli ilçemizde ve bağlı köylerinde evde sağlık birimi olarak köy köy ve Derecik ilçesi de dahil bütün her yere gidip hastalarımıza sağlık hizmeti götürüyoruz. Yatağa bağlı, pansumana ihtiyaç duyan hastalara evlerine gidip bu sağlık hizmetini sunuyoruz. Tabi ki yatağa bağlı hastalarımızı ziyaret edip onlara zaman zaman güzel bağlar kuruyoruz çok mutlu oluyorlar. İlçede kışın çok zorluk çekiyoruz. Bazen yollar kapandı, yolda kaldığımız oldu ama şimdiye kadar ihtiyacı olan her hastaya ulaşmaya çalıştık. Gittiğimiz her hasta evinde oradaki yakınları bizleri çok güzel karşılıyorlar onlarla sohbet edip hasta ve hasta yakınlarına da hem tıbbi yönden hem de moral olarak ekip olarak destek oluyoruz" dedi.

s1-134.jpg

s2-106.jpg

s3-067.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.