Şemdinli’de “1. Gençlik ve Kültür Festivali” düzenlenecek
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde DEM Parti ve DBP İlçe Örgütü tarafından düzenlenecek “1. Gençlik ve Kültür Festivali”, iki gün boyunca kamp, müzik dinletileri ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak.
DEM Parti ve DBP Şemdinli İlçe Örgütü tarafından “1. Gençlik ve Kültür Festivali” düzenlenecek. İki gün sürecek festival kapsamında kamp, müzik dinletileri, dayanışma etkinlikleri ve çeşitli kültürel programlar gerçekleştirilecek.
Festival programına göre etkinliklerin ilk günü olan 30 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de kamp ve müzik etkinlikleri yapılacak. Festivalin ikinci günü olan 31 Mayıs Pazar günü ise saat 08.00 ile 18.00 arasında müzik dinletileri, dayanışma etkinlikleri ve farklı kültürel aktiviteler düzenlenecek.

Festivalde sanatçılar Aylin Demir Kaya, Cevdet Şemzînî, Hunermend Cevat, Latif Ayhan ve İzzet Şemzînî sahne alacak. Programa DEM Parti Hakkâri milletvekilleri Öznur Bartın, Vezir Coşkun Parlak ve Onur Düşünmez’in yanı sıra önceki dönem Hakkâri Milletvekili Said Dede ile il ve ilçe örgütlerinin de katılması bekleniyor.
Festivalin, Mergeşin Piknik ve Düğün Alanı yanında, Gare yolu üzerinde gerçekleştirileceği bildirildi. Organizasyon komitesi tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların programa yöresel kıyafetlerle katılım sağlamalarının rica edildiği belirtilirken, etkinliğin yemekli olarak gerçekleştirileceği ifade edildi.

