Şemdinli Newroz’a hazır

Şemdinli Newroz’a hazır

İlk Newroz ateşinin yakılacağı Şemdinli'de Newroz Tertip Komitesi üyeleri, çalışmalarını tamaladıklarını açıkladı.

Her yıl milyonların katıldığı ve kitlesel kutlamalara sahne olan Newroz, bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” ve “Newroz ateşiyle özgürlüğe” şiarıyla gerçekleştirilecek. Maraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde yaşamını yitirenlere adanan 2023 Newrozu’nun startı, 10 Mart’ta Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde Diyarbakır'da, 11 Mart’ta ise Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve HDP öncülüğünde İstanbul’da açıklanan deklarasyonlarla verildi.

Yarın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yakılacak ilk ateşle 2023 Newroz’unun da startı verilecek. Newroz Tertip Komitesi üyeleri çalışmalara ilişkin bilgi vererek, halkı Newroz’a davet etti. 

Şemdinli Newroz Tertip Komitesi Eş Sözcüsü Rojhat Geylani, depremden kaynaklı yaşamını yitiren yurttaşların anıları nedeniyle coşkulu geçecek bir Newroz konsepti geliştirmediklerini belirterek, “Sonuç itibariyle bir deprem felaketi yaşadık. Acıların iç içe olduğu ve depremzedelere adanmış bir Newroz kutlaması olacak. Belki halaylarımız, sanatçılarımız ve sahnemiz olmayacak ama Newroz alanında yakacağımız Newroz ateşiyle tüm Türkiye halklarına toplumsal mesajı vereceğiz. Newroz ateşiyle 20 yıllık AKP iktidarı tarafından yaratılan hem siyasal hem de ekonomik ruhsal çöküntüyü ve acıları bir bütün olarak halkımıza umut olmaya çalışacağız. Aslında bu ateşin AKP iktidarının değişimine vesile olacağı inancındayız” diye konuştu.

Tertip Komitesi Üyesi Ferhat Özeroysal ise Şemdinli halkına yakılacak olan ilk Newroz ateşinde bir meşale olup katılmalarını isteyerek, “Tüm halkımızın AKP-MHP iktidarını yolcu edeceğimiz bu süreçte yakılacak ilk Newroz ateşinde birer meşale olup alanları doldurmaya çağırıyoruz. Newroz ateşimizi, 15 Mart Çarşamba günü saat, 11.00’da Pêsan Çayı üzerinde bulunan Pêsan Organizasyon alanında yakacağız” dedi. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.