Şemdinli Kaymakamlığı'ndan 'yangın' açıklaması: Yerleşim yerine sıçrama durumu söz konusu değil

Şemdinli Kaymakamlığı'ndan 'yangın' açıklaması: Yerleşim yerine sıçrama durumu söz konusu değil

Şemdinli'de devam eden orman yangını belli bir alana yayılırken Şemdinli Kaymakamlığı tarafından yangınla ilgili açıklama yapıldı.

Şemdinli'de ormanlık alanda çıkan ve halen devam eden yangına ilişkin Şemdinli Kaymakamlığı’ndan açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, “Şemdinli ilçemiz Günyazı Köyü Yiğitler Mezrasının üst kısımlarında dün akşam saatlerinde başlayan örtü altı yangınına, personellerimiz, güvenlik birimlerimiz ve vatandaşlarımız tarafından müdahale edilmiş ancak arazinin engebeli ve dağlık olmasından dolayı, rüzgarın da etkisiyle birlikte belli bir alanda yayılmıştır. Devam eden çalışmalar sonrasında alanın büyük çoğunluğu kontrol altına alınmıştır. Söndürme ve soğutma çalışmaları devam etmekte olup, yerleşim yerine herhangi bir sıçrama durumu söz konusu değildir” denildi.

TEKİN: 5 PERSONEL VE KÖYLÜLER DIŞINDA MÜDAHALE EDEN YOK

Öte yandan yangınla ilgili sosyal medya hesabında paylaşım yapan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Tekin, Orman Müdürlüğü’ne bağlı 5 personel ve köylüler dışında yangına kimsenin müdahale etmediğini belirtti.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.