Şemdinli Kaymakamı çığ altında kaldı

Şemdinli Kaymakamı çığ altında kaldı

Çığ altında kalan Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk son anda kurtarıldı.

Hakkari’nin Yüksekova-Şemdinli karayoluna düşen çığ nedeniyle 10 araç mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişen ilçe kaymakamı Mesut Gençtürk de çığ altında kaldı. Kaymakamı korumaları kurtardı.  

haberingoruntuleri.gif

Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verilen illerden Hakkari’de dün Çukurca ve Şemdinli karayolunda 20 ayrı noktaya çığ düştü, iki ilçeyle ulaşım kesildi.

ŞEMDİNLİ YOLUNDA ÖLÜM KALIM SAVAŞI 

Şemdinli-Yüksekova karayolunun Haruna geçidi ve Öveç köyü mevkiinde 10 ayrı noktaya düşen çığlar nedeniyle çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlarında mahsur kalanların imdadına koşan ilçe kaymakamı Mesut Gençtürk’ün aracı da yolda mahsur kaldı. Kaymakam Gençtürk aracından çıktığı sırada aynı bölgede başka bir çığ daha inince kaymakam da çığ altında kaldı. Kaymakam Gençtürk’ü korumaları kurtardı. Bu sırada karayolunu açmaya çalışan bir iş makinesi de çığ altında kaldı. Çığ altında kalan iş makinesinin operatörünü yolda mahsur kalan vatandaşlar kurtardı.

KAYMAKAM: DÖRDÜMÜZ DE ÇIĞ ALTINDA KALDIK

Konuyla ilgili olay yerinde Yüksekova Haber muhabirine açıklama yapan Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk, vatandaşların mahsur kaldığı haberini alınca bölgeye hareket ettiklerini belirterek, “Biz de o bölgede mahsur kalan vatandaşlarımızın yanına gitmek için hareket ettik. O anda diğer yönden Yüksekova yönünden gelen ekipleri kontrol etmek için dışarı çıktık. Aniden çığ geldi. Bizim polis memurun bağırması ve bakmamla altında kalmam bir oldu. Diğer polis arkadaşımız beni tuttu itti veya çekti, tam olarak hatırlayamıyorum, koluna tutunmuşum o anda yaşamla ölüm arasında kalıyor insan. Ne olduğunu tam hatırlayamıyorum ama sağ elimle açmaya çalıştım. 4 kişiydik. Dördümüz çığ altıda kaldık ama iki kişi tam kaldık vücudumuz ve kafamız kar altında kaldı. Karla mücadele ekiplerine Allah yardım etsin işleri çok zor, vatandaşlarımıza Allah kolaylık versin. Vatandaşlarımın telefon etmesi sonucu onları kurtarmak için geldik.”dedi.

KARAYOLLARI VE ÖZEL İDARE EKİPLERİ SEFERBER OLDU 

Yolda mahsur kalan Kaymakam ve onlarca aracın kurtarılması için Karayolları ve Köylere Hizmet götürme birliği ekipleri seferber oldu.

Köylere hizmet götürme birliğinin araçlarına yakıt götüren başka bir araç da mahsur kalınca ekipler bir süre yakıtsız kaldı. İş makinelerine yakıt taşıyan aracın sürücüsü Şahabettin Bay, “Gördüğünüz gibi yola çığ inmiş vaziyette aracımız geçemiyor. Yolu açmak için kendi imkânlarımızla yolu kürekle temizlemeye ve aracımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Aşırı derecede tipi ve fırtına var, ulaşım yok. İl Özel İdare ve Karayolları ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için canı gönülden çalışıyorlar. Biz de çalışan araçlarımıza yakıt takviyesi yapmak için geldik ama mahsur kaldık.”dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum