Şemdinli Devlet Hastanesi'ne anjiyo ünitesi kurulsun talebi

Şemdinli Devlet Hastanesi'ne anjiyo ünitesi kurulsun talebi

Şemdinli’de 1.5 ay önce kalp krizi geçiren Kemal Gündüz isimli vatandaş, Şemdinli Devlet Hastanesi’ne anjiyo ünitesi kurulması isteğiyle İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.

Hakkari Merkez ve ilçelerindeki hastanelerde anjiyo ünitesi bulunmuyor. Merkez ve ilçelerdeki kalp krizi vakalarının geneli bu sebeple Van ilindeki hastanelere sevk ediliyor. Geçirdiği kalp krizi sonrası Van’a sevk edilen hastalardan biri olan Şemdinlili Halkoyunları Eğitmeni Kemal Gündüz, duruma dikkat çekmek ve anjiyo ünitesi eksikliğinin giderilmesi isteğiyle Şemdinli İlçe Sağlık Kurulu Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvurdu.

Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan Gündüz, 27 Kasım 2019 tarihinde evinde kalp krizi geçirdiğin, Şemdinli Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından ilçede Anjiyo ünitesi ve Kardiyoloji doktoru bulunmadığı için Van iline sevk edildiğini söyledi.

'SANİYELERLE YARIŞILIRKEN 3.5 SAATLİK YOL ZORUNLULUĞU'

Van’a giderken yol güzergahındaki Yüksekova Devlet Hastanesi’nde ilaç takviyesi yapıldığını belirten Gündüz, “Oysa bu kalp krizi vakasında saniyelerle yarışılır bir durum iken 3.5 saatlik yol gitme zorunluluğumuzun olması sağlık bakımından kabul edilir bir durum değildir. İlçemizde bu kadar yoğun kalp kiriz vakaları oluyorken 3.5 saat yol gitme riskinin ortadan kaldırılabilmesi için Şemdinli Devlet Hastanemize Kardiyoloji uzmanının atanması ve buna bağlı olarak da ilçe devlet hastanemizde anjiyo bölümünün açılması, Şemdinli, Derecik ve çevre köylerdeki kalp krizi vakalarının yüzde 80’inin kurtulması demektir. Buna rağmen Şemdinli Devlet Hastanesi Acil bölümü doktorlarımızın ve de 112 Acil bölümü personelimizin imkansızlıklara imkan yaratmaya çalıştıklarına tanık oldum. Allah’a şükürler olsun ki Van iline yetiştirildim ve Anjiyo edildikten sonra 2 kalp damarımın tıkalı olduğu fark edildi, tıkalı olan damarlar açılarak kalp krizi tehlikesi giderildi ve sağlığıma kavuştum” dedi.

'VAN'DAKİ DOKTORLARIM, 'ŞEMDİNLİ'DEN GELEN VAKA SAYISI VAN KADAR' DEDİ'

Gündüz Şemdinli Sağlık Kurulu Müdürlüğü’ne sunduğu dilekçede kalp krizi geçirdikten sonra yaşadıklarını anlatarak, “Van ilindeki doktorlardan duyduğum cümle beni çok endişelendirdi. Cümle aynen şöyle: “Şemdinli ilçesinden Van iline genelen kalp krizi vakalarının sayısı Van ve çevresinden gelen kalp krizi vakalarıyla eşdeğerdir. Van ilinin nüfusu 1 milyona yakınken, ilçemiz bağlı köyler ve komşu ilçe Derecik ile birlikte 55-60 bin nüfusa sahiptir. Bu durumda Şemdinli ilçemizde kalp krizi vakalarının ciddi anlamda araştırılması gerektiğini bildirir makamlarınızca gereğinin yapılmasını saygıyla talep ederi” ifadelerine yer verdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.