Şemdinli-Derecik karayolu güzergahında orman yangını

Şemdinli-Derecik karayolu güzergahında orman yangını

Şemdinli İlçesi’nde dün 14.00 sıralarında çıkan orman yangını bugün saat 10.00 sıralarında söndürüldü.

YÜKSEKOVA HABER

Edinilen ilk bilgilere göre, saat 14.00 sıralarında Şemdinli-Derecik karayolu'nun 6. KM’sinde bulunan Kuzametran bölgesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Şemdinli kaymakamlığının talimatıyla ilçe özel idareye bağlı iş makinelerinin yanı sıra 34. Hudut Tugay komutanlığına bağlı iki itfaiye aracı da yangının olduğu bölgeye sevk edildi.

Bağlar köyü Kuzametran mevkiinde çıkan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı.

Aynı bölgenin üst tepesinde bulunan askeri üst bölgeye doğru ilerleyen yangının askeri bölgeye sıçramaması için, ilçe özel idareye bağlı iki kepçe ve askeri arasözlerin müdahalesi ile södürülen yangında yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü.  

haberinfotograflari.gif 

Yangına müdahale eden 20 kişilik köy mükellefleri ekibinde bulunan Bağlar köyü muhtarı Arif İnan, “bölgemizde çıkan yangına müdahale nedeniyle buraya geldik. Bölgede bulunan çöplükteki yangının etrafa sıçramasıyla çıktığını tahmin ediyoruz. Ama şimdi herhangi bir bilgimiz yok. Köy hizmetlerinin 2 kepçesi ve 1 greyderinin yanında askerler de yangına müdahale için geldi'' dedi

Yangının olduğu bölgede inceleme yapan İl Orman işletme müdürü Celil Özkan, dün saat 14.00'de yangın ihbarı aldıklarını belirterek ''yangın ihbarı aldıktan sonra yarım saat içerisinde yangına müdahale ettik. Yangın Şemdinli ilçesi Bağlar köyü mevkiinde 223-224-225 no’lu bölmelerde seyretmiş. 20 kişilik orman işletme ekibi, 20 kişilik askeri birlik ve 20 kişilik köy mükellefleri olmak üzere toplam 3 ekip dün saat 14.30'dan bugün saat 10.00’a kadar yangınla mücadele ederek yangını tamamen södürmüş durumda. Şu anda soğutma çalışmalarımızda bitti. Bölgede bir ekibimizi de gözlemci olarak bıraktık'' dedi.

Özkan, yangının çıkış sebebini henüz tespit edemediklerini bu konuda soruşturmalarının devam ettiğini belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum