Şemdinli davasına devam edildi

Şemdinli davasına devam edildi

Kamuoyunda "Şemdinli davası" olarak bilinen, Umut Kitapevi'ne dönük bombalı saldırıyla ilgili yeniden yapılan yargılamaya devam edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan Umut Kitapevi'ne dönük 9 Kasım 2005'te yapılan bombalı saldırıyla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in yeniden yargılandığı davanın 5'inci duruşması, Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yeniden görülen davanın bugünkü duruşmasına her üç tutuksuz sanık katılmazken, avukatları ile birlikte davacı isimler olan kitabevi sahibi Seferi Yılmaz ve Van Barosu avukatları katıldı.

'ÜÇ SANIK TUTUKLU YARGILANSIN'

Duruşmada ilk sözü alan Seferi Yılmaz, Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile itirafçı Veysel Ateş’in tutuklu yargılanmasını istedi. İtirafçı Veysel Ateş ile Veli Küçük'ün ortaya çıkan telefon kayıtları ile ilgili tanık olarak Sinan Dayan'ın dinlenmesi istendi. Yılmaz'ın ardından söz alan Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, üç sanığın bırakılmasının halkın vicdanında büyük yaralar açtığını söyleyerek, üç sanığın da tutuklu yargılanmasını istedi. 

'VELİ KÜÇÜK VE VEYSEL ATEŞ'İN İLİŞKİSİ ORTAYA ÇIKARILMALI'

Ardından karar veren mahkeme heyeti tüm talepleri ret ederek duruşmayı 11 Haziran tarihine erteledi.

Duruşma sonrası kısa bir açıklama yapan Seferi Yılmaz, "Bu dava ile ilgili Veli Küçük ve itirafçı Veysel Ateş'in ilişkinin mutlaka ortaya çıkarılması gerekiyordu ancak mahkeme talebimi ret etti. Bu ikilinin arasındaki ilişki ortaya çıkarsa birçok olay da aydınlanmış olacak" dedi.  

Sanıklar hakkında Van 3’üncü Ağır Mahkemesi’nde açılan davada 2006 yılında karar verilmiş ve sanıklar 39 yıl 10 ay 27'şer gün hapis cezasına çarpıtılmıştı. Ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından açığa alınan savcı Ferhat Sarıkaya'nın itirafları üzerine sanık avukatlarının “yeniden yargılama” talepleri kabul edilmiş ve sanıklar hakkında tahliye kararları verilmişti. Dava dosyası ise Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.