Şemdinli Belediyesi'den halk konseri

Şemdinli Belediyesi'den halk konseri

Şemdinli Beleyesi tarafından konser düzenlendi. Belediye Başkanı Sedat Töre, bir yıl içerisinde her akşam top, silah, helikopter sesleri ile yatıp kalktıklarını vurgulayarak, "Köylerimiz boşaltıldı. Psikolojik savaş yapıldı" dedi

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ  - Şemdinli Belediyesi tarafından halk konseri düzenlendi. Belediye bahçesinde düzenlenen konsere, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve yaklaşık 5 bin yurttaş katıldı.

haberinfoto.jpg

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, bir yıl içerisinde her akşam top, silah, helikopter sesleri ile yatıp kalktıklarını vurguladı. Şemdinli halkının silah ve top seslerine layık olmadığını belirten Töre, Şemdinli halkının kendi diline ve kültürüne sahip çıktığını belirterek, bunun için konser düzenlediklerini söyledi. Ardından BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan da halkı selamlayarak Kürtçe bir konuşma yaptı. 


Daha sonra Federal Kürdistan Bölgesi'nden gelen Ahmet Zebari ve Miran Herki ile Şemdinli Guldexwîn Kültür Merkezi Sanatçısı Xezal, geç saatlere kadar ezgiler seslendirdi. Sanatçıların seslendirdiği ezgilerle halay çeken yurttaşlar geç saatlere kadar eğlendi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.