Selvi: DEM Parti, Esenyurt ve Sultangazi’yi istiyor

Selvi: DEM Parti, Esenyurt ve Sultangazi’yi istiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul’da yapılacak seçimlere dair yazısında DEM Parti’nin, destek karşılığında CHP’den Esenyurt ve Sultangazi belediye başkanlıklarını istediğini iddia etti.

Selvi, yazısında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) CHP ile ittifak olarak İstanbul’da iki ilçeyi istediğini belirtti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

“İster açık olsun ister gizli pazarlık DEM’in CHP’ye vereceği destek karşısında ilçe belediye başkanlığı istediği söyleniyor. Siyasi kulislerde konuşulduğuna göre; DEM’in sadece İstanbul’da değil, Ankara, İzmir, Aydın ve Antalya’da da ilçe belediye başkanlıkları talep ettiği ifade ediliyor.

DEM’in Ekrem İmamoğlu’na destek karşılığında İstanbul’da iki belediye başkanlığı istediği konuşuluyor. Biri Esenyurt, diğeri Sultangazi. Ancak görüşmeler sonucunda sadece bir belediye başkanlığı verilir ise Esenyurt’u tercih edeceği ifade ediliyor.

DEM neden İstanbul başta olmak üzere bölgeye göre daha batıda yer alan Ankara, Antalya ve Adana’da belediye başkanlığı talep ediyor?

Çünkü DEM, Batı dünyasına sadece bir bölge partisi olmadığını, Türkiye’nin batısında da belediye başkanlıkları kazandığını göstermek istiyor.

Tabii bir de geçen seçimde taban tarafından eleştirildiği için bu kez bir şey almadan destek vermedik, ilçe belediyesini aldık demek istiyor.”

TİP, Adalar’ı istiyor

Öte yandan “Şişli’yi, Beşiktaş’ı isteyebilir ama TİP’in Adalar’ı talep ettiği söyleniyor” diyen Selvi, şöyle devam etti:

“CHP’de ittifak görüşmelerini Ekrem İmamoğlu yürütüyor. Özgür Özel’in gelişmelerden daha sonra haberi oluyor. Muharrem İnce görüşmesi bunun tipik bir örneğiydi.

TİP’le müzakereleri de Ekrem İmamoğlu yürütüyor. TİP son seçimde İstanbul’da yüzde 4 oy alıp milletvekili çıkarmıştı. İmamoğlu açısından bu önemli bir destek. Hele İYİ Parti’yi kaybettikten sonra.

CHP bol kepçe dağıtan bir parti olduğu için herkesin gözü açıldı. Ümit Özdağ’ın, MİT Başkanlığı ve üç bakanlık kopardığı, yüzde 1 oyu bile olmayan partilerin 39 milletvekilliği aldığı bir partiden TİP, Adalar Belediye Başkanlığı’nı istemiş çok mu?”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.