Selma Gürkan: Ortak mücadele için Diyarbakır’dayım

Selma Gürkan: Ortak mücadele için Diyarbakır’dayım

Üç belediyeye kayyım atanmasına karşı Diyarbakır’da başlatılan oturma eylemi bugün EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı. Gürkan, ortak mücadele için Diyarbakır’da olduğunu vurguladı.

Diyarbakır, Mardin ve Van belediyelere kayyım atanmasına karşı HDP milletvekilleri ve Diyarbakırlıların başlattığı oturma eylemi 15’inci gününde devam ediyor.

15 gündür Lise Caddesi’nde devam eden oturma eylemine bugün HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Feleknas Uca, Semra Güzel, Musa Farisoğulları, yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı.

Eylemde kurulan serbest kürsüde Diyarbakırlılar kayyım atanmasına tepkilerini dile getirirken, zaman zaman şiirler ve türküler okundu.

GÜRKAN: ORTAK MÜCADELE BEYANI

Eylemde konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Kayyım politikasını kınıyorum. Bu hukuksuzluğu kabul etmediğimizi, bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğimizin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Burada bulunma sebebimiz tek başına dayanışma değil, dayanışmayla birlikte aynı zamanda ortak mücadelenin iradesi, ortak mücadelenin beyanıdır. Bugün adli yıl açılışı var. Ankara’dan, Saraydan adli yıl açılışını yapmaya çalışıyorlar. Adli yıl açılış bu memlekette adeta adalet arayışının mücadelesi alanına dönüştü. Çünkü saraydan sesini yükseltenler ve onun etrafındakiler bu ülkede adaleti temsil etmediği gibi bu ülkede verecekleri mesajlarla da asla demokrasi ile adaleti temsil etmeyeceklerdir. Yargı reformunu açıklayacaklar. Açıklayacakları yargı reformu yargı reformu olmayacak, tam tersine karşıt reform olacaktır. Açıklayacakları yargı reformundan bu ülkede hiçbir siyasal kesime, hiçbir toplumsal kesime adalet çıkmayacaktır” dedi. (DUVAR)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.