Demirtaş’ın babası toprağa verildi

Demirtaş’ın babası toprağa verildi

Yaşamını yitiren HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, Mardinkapı Mezarlığında defnedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.  Baba Demirtaş, Amed’te kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı. Baba Demirtaş için Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığı’nda cenaze namazı kılındı. Kobanê Davası kapsamında tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, “rehinelik” nedeniyle cenaze törenine katılmayı talep etmedi. Demirtaş'ın ailesinin yanı sıra Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti milletvekilleri, kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi cenaze törenine katıldı.  

Yeniköy Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından baba Demirtaş’ın cenazesi, defnedilmek üzere merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Mardinkapı Mezarlığına götürüldü. Demirtaş’ın cenazesi, okunan duaların ardından toprağa verildi. Kısa bir konuşma yapan siyasetçi Ahmet Türk, “Yiğit ölür adı kalır” dedi. Türk, aileye başsağlığı diledi.

Ardından söz alan Hatimoğulları da Selahattin Demirtaş’ın Ankara’da görülen Kobanê Davası‘nada yaptığı savunmada siyasetçilerin cezaevinde ailelerinin cenazesine dahi gidemediğini hatırlatarak, bugünleri hissettiğini söyledi. Hatimoğulları, “Keşke Selahattin Başkan da burada, babasının mezarı başında annesiyle, ailesiyle bu acıyı paylaşabilseydi. Umarım bu zulüm biran önce biter. Hepimizin başı sağ olsun. Ailemizin başı, Selahattin Başkanın başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. 

Ardından konuşan Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş ise “Kürt halkının başı sağ olsun” dedi. 

Ardından, taziye için Liceliler Yasevi’ne geçildi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.