Selahattin Demirtaş'a selam

Selahattin Demirtaş'a selam

Önümüzde bir seçim var. Bu bizim için önemli bir fırsattır. Ya bu fırsatı değerlendirip ülkemizde gerçek demokrasinin yerleşmesine katkıda bulunacağız, ya da ortaçağ karanlığına iyice gömülmüş olacağız. Neden bir Yunanistan gibi olmayalım?

FEHMİ SALIK yazdı

Siyaset cambazlarının gerdikleri ip üzerinde gösteri yarışına girdiği bu ortamda genç, dinamik, namuslu bir siyasetçi daha var ki ona “cambaz” demeye dilim varmıyor.

Bu genç siyasetçinin duruşu dik, alnı açık, yüzü pak.

Bu dinamik siyasetçi; yalandan, talandan, vurgundan uzak.

Onun kitabında ne hile var, ne büyü, ne tuzak.

Bu namuslu siyasetçi, anasından doğduğu günkü kadar berrak.

Dilinden damlayan her sözcük, ‘barış havuzu’na düşüp çoğaltıyor onu.

Kürt’ü/ Türk’ü, Alevi’yi/ Sünni’yi, Ermeni’yi/ Ezidi’yi “bir” görüyor bu genç adam; eğitimde/ sağlıkta, eşitlikten yana; ekonomide, paylaşımdan; yargıda, adaletten; inançta, özgürlükten yana. Sanata düşman değil, dost. Başka siyasetçiler gibi heykel kaldırtıp, rüşvet yiyip, yoksulun ekmeğini çalmıyor; halk müziğinin omurgası sayılan o güzelim sazı çalıyor. Şatafat, saltanat, şarlatanlık onun kitabında yok. Söyledikleri dobra dobra; noksansız, abartısız. 41’inci yaşının yankısında olgunluğun doruğuna ulaşmış. Ona acımasızca saldıran kaşarlanmış siyasetçilere ders verir gibi yanıt veriyor. Dili, halkların dili; söylemleri inandırıcı. Kişiliği güven verici bir siyasetçi. Onu tanıyor artık her duyarlı yurttaş; onun adı Selahattin Demirtaş…

Namuslu örgütler, namuslu insanların eliyle oluşur.

Selahattin Demirtaş’ın arkadaşları da Selahattin Demirtaş gibi düşünen, tutum sergileyen, kişisel çıkarlardan uzak, özverili, ülke sorunlarını dert edinen, çağcıl düşüncelere sahip, paylaşımcı, çevresine güven veren birikimli kişilerdir. Bunlar; yasağı, ötekileştirmeyi yaşamış; işkence tezgâhından geçmiş, acıyı tatmış insanlardır. Hiçbiri hırsızlıkla, yolsuzlukla, vurgunculukla damgalanmamıştır bugüne dek. Amaç ve beklentileri açıktır bunların: demokratik bir toplum, barışçıl bir ortam, eşitliğin ve adaletin yürürlükte olduğu bir düzen, insanca yaşamanın sağlandığı bir ülke…

Bu nedenledir ki HDP, değişik renklerden oluşan bir mozaik görünümü sergilemektedir; gerici değil, ilericidir; bağnaz değil, uygardır; ötekileştirici değil, birleştiricidir; çalan değil, bölüştürendir; ezenden yana değil, ezilenden yanadır; Kürtlerin/ Türklerin, Alevilerin/ Sünnilerin, Ermenilerin/ Ezidilerin karışımı toplumsal bir harmandır.

Gelin bu harmanı büyütelim; halklarımızın yararına sunalım…

Önümüzde bir seçim var. Bu bizim için önemli bir fırsattır. Ya bu fırsatı değerlendirip ülkemizde gerçek demokrasinin yerleşmesine katkıda bulunacağız, ya da ortaçağ karanlığına iyice gömülmüş olacağız. Neden bir Yunanistan gibi olmayalım? Yunanistan’da alkışlanan genç ve solcu Aleksis Çipras gibi biz de, neden Demirtaş’ı alkışlamayalım?

Ülkenin fotoğrafı gözlerimizin önünde. Dert bir değil, türlü türlü. Başbakan Davutoğlu, Diyarbakır’da yapay horoz gibi konuşuyor. Diyarbakırlıların “serok” sözcüğünü söyleyebilmelerini, kendi partilerinin tutumuna bağlıyor da, HDP’nin verdiği mücadeleyi görmezden geliyor. Bunları bir bir saymaya ve anlatmaya ne gücüm ne kalemim yeter. Türkiye halkları olarak gelin namuslu bir ortaklık oluşturalım. Tüm laikler, demokratlar, sosyalistler, komünistler, inananlar, inanmayanlar; düşüncemiz/ inancımız içimizde saklı kalma koşuluyla oylarımızı HDP’ye verelim bu seçimde. Böyle yaparsak ancak içine düştüğümüz bu girdaptan kurtulabiliriz.

Bu düz yazımı, bir ozan diliyle de özetleyip sizlere sunmak istiyorum.

OY VERİN HDP HİKTİDAR OLSUN

Sevgili yurttaşlar anahtar sizde
Oy verin HDP iktidar olsun
Uygarlık yoluna girelim biz de
Oy verin HDP iktidar olsun

Yalana/talana kapansın kapı
Bundan sonra yoksul yutmasın hapı
Ülkede kuralım sağlam bir yapı
Oy verin HDP iktidar olsun

Oy verin bu halklar yakışsın çağa
Ne sömüren kalsın, ne de bir ağa
İşsizlik gömülsün kara toprağa
Oy verin HDP iktidar olsun

İnsanların işi, kazancı olsun
Ne el/etek öpsün, ne yancı olsun
Artık çektiğimiz son sancı olsun
Oy verin HDP iktidar olsun

Bu Alevi/Sünni, bu Laz, bu Çerkez
Ayrılık olmasın, bir olsun herkes
O zaman hırsızlar, diyebilir “pes”
Oy verin HDP iktidar olsun

Denmesin “bu Kürt/Türk; bu da Ermeni”
İktidar eyle de hele gör beni
Barışadır bu geminin dümeni
Oy verin HDP iktidar olsun

Bu halklar susamış gerçek barışa
Gelin katılalım biz bu yarışa
Hırsızlar, yolsuzlar geçmesin başa
Oy verin HDP iktidar olsun

İşte size sapasağlam bir lider
Çabayı, emeği baş tacı eder
Sakın oylarınız olmasın heder
Oy verin HDP iktidar olsun

Bilin ki HDP, halklar partisi
HDP halkların yükselen sesi
HDP, halkların bizzat kendisi
Oy verin HDP iktidar olsun…

YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ!..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.