Selahattin Demirtaş HDP'nin cumhurbaşkanı adayı mı?

Selahattin Demirtaş HDP'nin cumhurbaşkanı adayı mı?

HDP kulislerinde adı sıkça ’Cumhurbaşkanı adayı’ olarak geçen Selahattin Demirtaş, CNNTürk’te yayınlanan, gazeteci yazar Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı.

IŞİD’in Irak’ta yarattığı kriz ile ilgili konuşan Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek ’Başbakan HDP’ye terörist diyor, Berkin Elvan’a terörist diyebiliyor ama IŞİD’e, El Nusra’ya diyemedi hala...’ yorumunda bulundu.

Ahmet Hakan’ın IŞİD’in Irak’taki ilerlemesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Demirtaş, IŞİD ile ilgili olarak ’IŞİD en büyük zararı İslam’a veriyor. Kuran’ın böyle bir emri yok, Allah’ın böyle bir emri yok, Allah’ın peygamberinin böyle bir emri yok. Kim adına bu vahşeti yapıyosunuz? İnsanların kafasını kesip top oynuyorsunuz? Bu görüntüleri internette yayınlıyorsunuz! Buna İslami terör deniyor. Buna en çok İslam’a sahip çıkanların kızması lazım. Ama Başbakanımız HDP’ye terörist diyor, Berkin Elvan’a terörist diyor ama IŞİD’e, El Nusra’ya diyemedi hala.’ dedi.

Ahmet Hakan’ın ’Son zamanlarda çok duyuyorum. Bir haftadır söyleniyor. BDP’nin adayı belirlendi diyorlar. Kim diyoruz, Selahattin Demirtaş diyorlar. Siz ne diyorsunuz?’ diye sorunca, Selahattin Demirtaş, bu konudaki teveccühler ve önerilerin kendisi için çok önemli olduğunu belirterek,"Bunun nihai kararını verecek olan ben değilim. Büyük bir bileşen bu çalışmaları yönetiyor. Arkadaşlarım bu konuda nihai olarak önerileri sunmaya başladıklarında heralde benimle ilgili yapılan önerileri de değerlendirecekler" dedi

Demirtaş, isminin oldukça önde olduğunun hatırlatılması üzerine ise, "Benim de kulağıma geliyor" yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.