Selahattin Demirtaş çizerek anlattı: Cin Ali'nin ekonomi politikası

Selahattin Demirtaş çizerek anlattı: Cin Ali'nin ekonomi politikası

Selahattin Demirtaş, 'Cin Ali'den binlerce kez özür dileyerek' notuyla iktidarın ekonomi politikasını çizerek anlattı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, T24'te kaleme aldığı 'Cin Modeli' başlıklı yazısında yeni ekonomi politikalarını çizerek anlattı. Demirtaş'ın yazısı ve çizimleri şöyle: 

a1-lvi6-jpg.webp

İşin uzmanları, büyük iktisatçı Cin Ali'nin ekonomi politikalarını anlamak için yıllardır çırpınıp duruyorlar. Çoğu iyi niyetli bu ekonomistler, her türlü ekonomi teorisiyle analiz etmelerine rağmen yine de Cin Ali'nin ekonomi politikaları tam olarak çözemiyor, Cin Ali'nin gerçekte ne yapmak istediğini bir türlü kavrayamıyorlar.

a2-gr2x-jpg.webp

Çünkü ekonomi bilimini biliyor ama Cin Ali'yi bilmiyorlar. "Acaba dünyada bir tek Cin Ali'nin bildiği bir ekonomi modeli keşfedilmiş olabilir mi?" diye, bir kez olsun düşünmüyorlar. Niye olmasın? Kazanın doğurduğuna inanıyorsunuz da…

a3-h5iu-jpg.webp

Aslında meseleyi çözmek için ilkokul birinci sınıfı okumuş olmak yeterli. O nedenle halkın ekseriyeti konuyu tamı tamına anlamış durumda.

a4-7z1x-jpg.webp

Ben yine de nostaljik bir hatırlatma babında, konuyu özet geçeyim, bizim kuşakların çocukluğunun en sadık arkadaşı Cin Ali'den binlerde kez özür dileyerek. (Affet beni Cin Ali.)

a5-0w4d-jpg.webp

a6-ynck-jpg.webp

a7-rinx-jpg.webp

a8-cmf6-jpg.webp

a9-rmvb-jpg.webp

a10-614l-jpg.webp

a11-jlys-jpg.webp

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.