Seid Gabarî Yüksekova'da

Seid Gabarî Yüksekova'da

Saddam'ın emriyle gözleri kör edilen Kürt sanatçı Seid Gabarî, Yüksekova’da katıldığı bir düğünde seslendirdiği Kürtçe şarkılarla sanatını konuşturdu.

Haber: Erkan Çapraz - YÜKSEKOVA HABER

Uzun yıllar Kuzey Irak'ta peşmergelik yapan Gabari, Bir operasyon sonucu Saddam'ın askerlerine esir düşmüş, Kürt kültürünü besteleri ile ayakta tuttuğu gerekçesiyle dilinin kesilmesine karar verilmişti. Ancak daha sonra kendisinin isteğiyle esir düşme sebebi olan dilinden değil de gözlerinden feragat eden Gabarî, Kürt kültürünü halen yaşatıyor.

Gabarî, Kürt kültürünü ayakta tutmak için kör edilen gözlerine rağmen diyar diyar dolaşarak Kürt dilinin lezzetini tüm topraklara yaymasını bildi. Şuan Irak'ın Kürdistan Bölgesi Hewler kentinde yaşayan Gabarî, Yüksekovalıların konuğu oldu.

HEM DUYGULANDIRDI HEM COŞTURDU

Önceki gün Yüksekova'da yapılan Çavşin ile Fesih Tümen çiftinin düğününe katılan Gabarî, Yüksekovalılara doyumsuz bir müzik keyfi yaşattı. Zaman zaman çektiği uzun havalarla misafirlere duygulu anlar yaşatan Gabarî, seslendirdiği hareketli parçalarla da davetlileri coşturdu.

Elif Biyani ile sahne aldığı Yüksekova'da büyük ilgi ile karşılanan Gabarî, gösterilen ilgi için Yüksekovalılara teşekkür etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
38 Yorum